

Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 19 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 123 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Οαπολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην πολυπληθέστερη αραβική χώρα ανέρχεται πλέον σε 5.231 νεκρούς επί συνόλου 97.148 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.
Το υπουργείο επισήμανε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι πρόκειται για την 20ή ημέρα που τα κρούσματα παρέμειναν κάτω από τα 200. Οι περιπτώσεις μόλυνσης άρχισαν να ξεπερνούν τις 200 ημερησίως την 23η Απριλίου και ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας θεωρείται πως έφθασε στην κορύφωσή του στην Αίγυπτο την 19η Ιουνίου, όταν επιβεβαιώθηκαν 1.774 κρούσματα σε 24 ώρες.
Παράλληλα, ακόμη 856 ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία. Το σύνολο των ανθρώπων που έχει κριθεί πως ιάθηκαν στην Αίγυπτο έφθασε τους 64.318.
Σχετικά Νέα
Ο Καντάφι είχε προειδοποιήσει την ΕΕ για το πρόβλημα του μεταναστευτικού που η ίδια προκάλεσε
Επιμέλεια: Γιάννα Μυράτ Η πολυετής κρίση του μεταναστευτικού στα νότια σύνορα της Ευρώπης σήμερα.
Κλ. Σέινμπαουμ: Παράδειγμα για τον κόσμο ολόκληρο ο εκλιπών πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούδια Σέινμπαουμ απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του Ουρουγουανού πρώην.
Σέινμπαουμ: «Παράδειγμα για τη Λατινική Αμερική και για τον κόσμο ολόκληρο» ο εκλιπών πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούδια Σέινμπαουμ απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του Ουρουγουανού πρώην.
Ο Μακρόν δήλωσε πως δεν προτίθεται να προκηρύξει δημοψήφισμα για την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, τάχθηκε υπέρ.