

Έκκληση για τον τερματισμό των ξένων παρεμβάσεων στις υποθέσεις της Λιβύης απηύθυνε και πάλι ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ Αμπούλ Γάιτ, μιλώντας στις 19 Ιανουαρίου ενώπιον της Συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε συνεργασία μεταξύ του Συμβουλίου και του Αραβικού Συνδέσμου μέσω τηλεδιάσκεψης.
Ο γγ του Αραβικού Συνδέσμου τόνισε την ανάγκη να τεθεί τέρμα στη συνεχή συστηματική στρατολόγηση ξένων μαχητών στη Λιβύη, κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, και σε αντίθεση με αυτά όσα συμφώνησαν οι συμμετέχοντες στη διαδικασία του Βερολίνου.
Ο κ. Αμπούλ Γάιτ υποστήριξε ότι οι διαδοχικές και σημαντικές εξελίξεις στη Λιβύη θα μπορούσαν να την φέρουν πιο κοντά στη λήξη της κρίσης και της διαίρεσης από την οποία υποφέρει.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ο Τραμπ θα υπογράψει διάταγμα για να μειωθούν οι τιμές των φαρμάκων στις ΗΠΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Κυριακή πως σήμερα θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα με σκοπό.
ΗΠA: Ο Τραμπ χαιρετίζει τη «μνημειώδη είδηση» της προσεχής απελευθέρωσης του Aμερικανοϊσραηλινού ομήρου
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε χθες Κυριακή «μνημειώδη είδηση» την ανακοίνωση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν το σκάκι
Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν πρόσθεσε στη λίστα των απαγορευμένων δραστηριοτήτων και το σκάκι, το.
Χούθι: Ισραηλινή επίθεση στο λιμάνι Χοντάιντα της Υεμένης
Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ επιτέθηκαν στο λιμάνι Χοντάιντα της Υεμένης, αφού αραβόφωνος εκπρόσωπος.