

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σαμέχ Σούκρι ξεκίνησε τηλεφωνικές συνομιλίες την Κυριακή με τους ομολόγους του στο Ιράν, το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν σε ισραηλινούς στόχους.
Σε ανακοίνωσή του, το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι ο Σούκρι τόνισε την ανάγκη για μέγιστη αυτοσυγκράτηση και προειδοποίησε κατά των προκλητικών ενεργειών και των πολιτικών παρακμής στην ήδη ασταθή Μέση Ανατολή.
Τόνισε επίσης τη σημασία της προτεραιότητας των διπλωματικών λύσεων εν μέσω των συνεχιζόμενων κρίσεων στη Λωρίδα της Γάζας και των δεινών του παλαιστινιακού λαού.
Στη συνομιλία του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ο Σούκρι σημείωσε τη δέσμευση της Αιγύπτου να εργαστεί μαζί με τις ΗΠΑ για τον περιορισμό της τρέχουσας κρίσης μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Τέλος, επανέλαβε τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Αιγύπτου να σταματήσει τη σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας και να διευκολύνει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας.
Σχετικά Νέα
Οι υποψήφιοι για την προεδρία της Νότιας Κορέας ξεκίνησαν την προεκλογική τους εκστρατεία
Οι διεκδικητές της προεδρίας στη Νότια Κορέα ξεκίνησαν σήμερα την προεκλογική τους εκστρατεία με.
Η Πολωνία κλείνει προξενείο της Ρωσίας, αφού κατηγόρησε τη Μόσχα για δολιοφθορά
Το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο ενός προξενείου της Ρωσίας, αφού.
Η Ουγγαρία ακυρώνει συνομιλίες με την Ουκρανία για τα δικαιώματα μειονοτήτων
Η Ουγγαρία ακύρωσε συνάντηση με την Ουκρανία, με τη συμμετοχή ειδικών στα δικαιώματα μειονοτήτων,.
Νορβηγία: Αποεπενδύει από ισραηλινή εταιρεία λόγω εμπλοκής της σε εποικισμούς στη Δυτική Όχθη
Το νορβηγικό κρατικό επενδυτικό ταμείο, το μεγαλύτερο στον κόσμο με κεφάλαια ύψους περίπου 1,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων,.