

Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε θάνατο έναν δικαστή για τη δολοφονία της συζύγου του, σε μια περίοδο που η χώρα συγκλονίζεται από πολλές περιπτώσεις γυναικοκτονίας.
Σύμφωνα με μια δικαστική πηγή που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, το ποινικό δικαστήριο της Γκίζας, κοντά στο Κάιρο, επέβαλε την εσχάτη των ποινών στον Αϊμάν Χαγκάγκ και σε έναν συνεργό του για «ανθρωποκτονία από πρόθεση». Το θύμα ήταν η σύζυγος του πρώτου, η Σαϊμά Γκαμάλ, παρουσιάστρια της τηλεόρασης.
Με βάση την αιγυπτιακή νομοθεσία, ο μουφτής της Δημοκρατίας θα πρέπει τώρα να γνωμοδοτήσει για τη θανατική ποινή, ωστόσο η άποψή του έχει μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα. Η θανατική καταδίκη μπορεί να ανατραπεί όταν θα ανακοινωθεί η οριστική ποινή, στις 11 Σεπτεμβρίου.
Στα τέλη Ιουνίου, ο Αϊμάν Χαγκάγκ, δικαστής στο Συμβούλιο της Επικρατείας της Αιγύπτου, ανέφερε στις αρχές την εξαφάνιση της συζύγου του, της Σαϊμά Γκαμάλ, 42 ετών. Τον Ιούλιο η εισαγγελία άσκησε δίωξη στον Χαγκάγκ και σε έναν συνεργό του ο οποίος παραδόθηκε και ομολόγησε ότι συμμετείχε στη δολοφονία της γυναίκας. Υπέδειξε μάλιστα το σημείο όπου την είχαν θάψει.
Τους τελευταίους μήνες στην Αίγυπτο έχουν αυξηθεί οι γυναικοκτονίες. Την περασμένη εβδομάδα τέθηκε υπό κράτηση ένας φοιτητής ο οποίος φέρεται ότι δολοφόνησε μια συμφοιτήτριά του επειδή εκείνη απέρριψε τις ερωτικές προτάσεις του. Μια παρόμοια δολοφονία είχε γίνει και πριν από δύο μήνες. Στα τέλη Ιουλίου, δικαστήριο ζήτησε να προβληθεί σε απευθείας μετάδοση από τα μέσα ενημέρωσης η εκτέλεση του δολοφόνου μιας φοιτήτριας.
Σύμφωνα με τις αιγυπτιακές αρχές, περίπου οκτώ εκατομμύρια γυναίκες έπεσαν θύματα βίας το 2015, από συζύγους, συγγενείς ή αγνώστους σε δημόσιο χώρο.
Σχετικά Νέα
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα νέο χρώμα
Χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή τεχνική μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να διεγείρει συγκεκριμένα φωτοευαίσθητα κύτταρα του.
Μιανμάρ: Η στρατιωτική χούντα παρέτεινε έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του πυρός μετά τον φονικό σεισμό
Η χούντα της Μιανμάρ ανακοίνωσε ότι παρατείνει έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του.
Οι τελευταίες ώρες του Πάπα Φραγκίσκου, μετά την εμφάνισή του την Κυριακή του Πάσχα
Την Κυριακή του Πάσχα, ο 88χρονος βαριά άρρωστος και εμφανώς καταβεβλημένος Πάπας Φραγκίσκος αψήφησε.