Αίγυπτος: Ακόμη 57 θάνατοι και 989 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες ακόμη 57 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην πολυπληθέστερη αραβική χώρα να φθάνει τους 8.142 νεκρούς.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 989 κρούσματα του SARS-CoV-2 — ο αριθμός τους υποχώρησε κάτω από το επίπεδο των χιλίων για πρώτη φορά έπειτα από δύο εβδομάδες —, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό στη χώρα να φθάνει τους 148.799.

Ειδικοί έχουν επισημάνει ότι η Αίγυπτος πλήττεται από το επιλεγόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας, που προειδοποιούν πως ενδέχεται να κορυφωθεί περί τα τέλη Ιανουαρίου.

Οι απώλειες στις τάξεις του ιατρικού προσωπικού αυξάνονται

Ακόμη τρεις αιγύπτιοι γιατροί απεβίωσαν εξαιτίας της COVID-19, ανακοίνωσε παράλληλα χθες ο αιγυπτιακός Ιατρικός Σύλλογος.

Οι τρεις επιστήμονες εργάζονταν σε τρεις διαφορετικές περιοχές, στην Αλεξάνδρεια, στην Μενουφέια και την Σαρκέια.

Εκφράζοντας τη θλίψη του, το Ιατρικό Συνδικάτο της χώρας τόνισε ότι ο συνολικός αριθμός των ιατρών που έχουν χάσει τη ζωή τους στη μάχη με την πανδημία αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία στην επικράτεια της Αιγύπτου, τον Φεβρουάριο του 2020, ανέρχεται σε 289 ως αυτό το στάδιο.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Νέα