Αγρότες: Στα μπλόκα τουλάχιστον ως τη Δευτέρα οι Θεσσαλοί – Πανελλαδική σύσκεψη το Σαββατοκύριακο

Μέχρι τις 11 Μαρτίου ζητούν να γίνει η συνάντηση με τον πρωθυπουργό οι αγρότες της Θεσσαλίας.

Την απόφαση να παραμείνουν στα μπλόκα έως την Δευτέρα πήραν οι αγρότες της Λάρισας στον Πλατύκαμπο μετά τη σύσκεψη που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης (22/2). Την Δευτέρα θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. για την αναθεώρηση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Πέρα από τα μπλόκα, αναμένονται και άλλες, ξεχωριστές δράσεις σε πόλεις, ενώ με τη συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να συνταχθούν και οι αγρότες της Καρδίτσας.

Παράλληλα, αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων για τον συντονισμό των δράσεων. Αυτό που βγαίνει προς τα έξω είναι πως επιθυμία τους είναι η νέα συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πραγματοποιηθεί ως τις 11 Μαρτίου κυρίως για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Daniel».

Από εκεί και πέρα, η Εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Μουδανιών στο ύψος κόμβου Πορταριάς θα κλείσει την Παρασκευή από τις 19:00 ως τις 21:00 και την Κυριακή 10:00 – 20:00

Τα μπλόκα Μαλγάρων και Χαλκηδόνας μάζεψαν τα τρακτέρ και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους στους Εύζωνες, όπου θα πηγαίνουν με τα οχήματα τους κάθε φορά που θα κλείνουν το σημείο. Μέχρι στιγμής δεν έχει προγραμματιστεί να κλείσουν τα σύνορα σήμερα.

Στο μπλόκο Δερβενίου θα γίνεται συμβολικός αποκλεισμός καθημερινά μέχρι Κυριακή στις 13:00 – 13:30.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα