Αγρότες: Παρατάσσουν τα τρακτέρ στην Εγνατία Οδό – Ωριαίος αποκλεισμός στο ύψος των Μαλγάρων

Στην αρχή της Εγνατίας Οδού, στο 1ο χιλιόμετρο έξω από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, παρέταξαν πριν λίγο οι αγρότες της Θεσπρωτίας τρακτέρ, φορτηγά και αγροτικά αυτοκίνητα.

Η αστυνομία τους εμπόδισε να περάσουν, όμως παραβίασαν το μπλόκο και μπήκαν στην Εγνατία και στα δύο ρεύματα, ενώ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκλείσουν αργότερα τον αυτοκινητόδρομο και την έξοδο του λιμανιού.

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν από τις 11:00 το πρωί και διέσχισαν ολόκληρη την πόλη. Η μηχανοκίνητη πορεία, που διήρκησε περίπου μία ώρα, κατέληξε στο λιμάνι όπου παρατάχθηκαν όλα τα οχήματά τους στον δρόμο.

Είναι κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και παραγωγοί του νομού Θεσπρωτίας, οι οποίοι ζητούν μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτατες εγγυημένες τιμές, αποζημιώσεις από φυσικές ή άλλες καταστροφές.

Ωριαίος αποκλεισμός στο ύψος των Μαλγάρων

Οι αγρότες στο μπλόκο των Μαλγάρων προχωρούν σε ωριαίο αποκλεισμό της ΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

Ο αποκλεισμός γίνεται με τα πόδια και όχι με τα τρακτέρ τους και αναμένεται να κάνουν σύσκεψη για τις επόμενες κινήσεις τους πάνω στην εθνική οδό. Η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία προς Θεσσαλονίκη από το Κλειδί Ημαθίας.

Αντίστοιχη διαμαρτυρία πραγματοποιούν ήδη οι αγρότες, που βρίσκονται στον κόμβο Νισελίου, οι οποίοι έχουν αποκλείσει την Εγνατία Οδό, με την εκτροπή της κυκλοφορίας να γίνεται από την παλιά ΕΟ Κοζάνης-Θεσσαλονίκης.

Το ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Βέροια έχει κλείσει από τους αγρότες και το αντίθετο ρεύμα έχει κλείσει από την Αστυνομία λόγω του μπλόκου στα Μάλγαρα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα