«Αγόρια στο ντους»: «Η ταινία δεν είναι ερωτική. Οι ισχυρισμοί είναι αναληθείς» λέει ο σκηνοθέτης

Τη δική του απάντηση δίνει ο σκηνοθέτης της ταινίας «Αγόρια στο ντους» μετά τον σάλο που προκλήθηκε έπειτα από επιλογή δασκάλας να τη δείξει σε παιδιά δημοτικού.

Όλα ξεκίνησαν με το εξώδικο που έστειλαν στον διευθυντή του σχολείου οι γονείς ενός δεκάχρονου παιδιού, ζητώντας να ενημερωθούν εάν προβλέπεται η προβολή τέτοιων ταινιών στα παιδιά. Μεταξύ άλλων οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν για την «αντιπαιδαγωγική μορφή» της ταινίας, καθώς και την «υποβολιμαία προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας σε ανήλικα παιδιά». Επιπλέον, ζήτησαν να ελεγχθεί πειθαρχικά η πρωτοβουλία της δασκάλας για την προβολή τέτοιου είδους ταινίας.

Να σημειωθεί ότι η ταινία «Αγόρια στο ντους» έχει πάρει έγκριση από το υπουργείο Παιδείας και βρίσκεται σε πλατφόρμα από την οποία μπορούν να αντλούν υλικό οι εκπαιδευτικοί, ωστόσο προορίζεται για μαθητές Γυμνασίου ηλικίας 13-14 ετών.

Η ιστοσελίδα freecinema επικοινώνησε με τον σκηνοθέτη της ταινίας Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ, ο οποίος ενημερώθηκε για τον σάλο που έχει ξεσπάσει.

«Υπήρξαν ισχυρισμοί πως αυτό το μικρού μήκους φιλμ είναι ερωτικού χαρακτήρα και απεικονίζει σεξουαλικές περιπτύξεις μεταξύ παιδιών. Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι χωρίς καμία λογική και, ως σκηνοθέτες, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως η ταινία και η θεματική της θα μπορούσε να ερμηνευτεί καθ’ αυτόν τον τρόπο. Η ταινία αυτή δε δείχνει απολύτως τίποτα τέτοιο. Αυτή η παραπληροφόρηση που έχει γιγαντωθεί σε κάποια ελληνικά Μέσα είναι σοκαριστικά λανθασμένη και, πραγματικά, έχουμε σοβαρές αμφιβολίες πως κάποιος από τους ιθύνοντες αυτών των ισχυρισμών έχει δει την ταινία».

Η υπόθεση της ταινίας:

Μετά από μια προπόνηση γεμάτη ένταση με την ομάδα, οι δωδεκάχρονοι Βίγκο και ο Νόελ πηγαίνουν σπίτι για να αμφισβητήσουν ο ένας τα όρια και την αρρενωπότητα του άλλου. Μια ξαφνική στάση σε ένα αθώο παιχνίδι αμφισβητεί τι επιτρέπεται να είναι μια ανδρική φιλία.

Η ταινία θεωρείται κατάλληλη για ηλικίες από 11 έως 18 ετών, ενώ έχει λάβει πληθώρα βραβείων σε φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού κινηματογράφου, εκ των οποίων το Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA) για την Καλύτερη Μικρού Μήκους Ταινία για Παιδιά του 2021.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα