Αγοραστός: Δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών

Για τις εξελίξεις όσον αφορά την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel και τη στήριξη των πληγέντων ενημέρωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, απαντώντας και στην κριτική που ασκείται για τα έργα που έχει επιτελέσει η Περιφέρεια στην περιοχή.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι αυτήν την ώρα προέχει η διαχείριση της κατάστασης και η υποστήριξη των πληγέντων και πως δεν είναι ώρα να υπάρχει απόδοση ευθυνών, αναφερόμενος στις σαρωτικές πλημμύρες από την κακοκαιρία Daniel που «χτύπησε» την περιοχή την περασμένη εβδομάδα, πλήττοντάς την σημαντικά.

«Δεν με ενδιαφέρει αν με σταυρώνουν και με στοχοποιούν» επισήμανε και έκανε λόγο για πρωτοφανές φαινόμενο. «Ζούμε τις συνέπειες μιας θηριώδους καταστροφής, ενός πρωτόγνωρου φαινομένου», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «δουλεύουμε ασταμάτητα για ταχύτερα δυνατόν αποτελέσματα».

Αν και σημείωσε ότι «κανείς δεν μπορεί να πει ότι όλα πήγαν τέλεια», υπογράμμισε ότι «σημαντικό είναι ότι είμαστε παρόντες στο 100% των δυνατοτήτων μας», ενώ τόνισε πως «δεν καθυστερήσαμε, δεν αποφύγαμε τις ευθύνες, δεν φυγομαχήσαμε».

Μίλησε για όσα έργα αντιπλημμυρικά έργα έχουν γίνει στην περιοχή και χαρακτήρισε καλοδεχούμενη την εισαγγελική έρευνα για τις πλημμύρες που προκλήθηκαν.