Αγώνας δρόμου για τη διάσωση της Thomas Cook

Η βρετανική Thomas Cook πασχίζει να βρει επιπλέον 200 εκατομμύρια στερλίνες για να ικανοποιήσει τους πιστωτές της και να διασφαλίσει την επιβίωση του παλαιότερου ταξιδιωτικού οργανισμού στον κόσμο.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία, συμφώνησε στους βασικούς όρους ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης 900 εκατ. στερλίνων με τον Κινέζο μέτοχο, Fosun και τις τράπεζές της.

Η Thomas Cook, η οποία απασχολεί 21.000 εργαζομένους σε 16 χώρες, προειδοποίησε σήμερα ότι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι μέτοχοι θα χάσουν το σύνολο της επένδυσής τους.

Η μετοχή της Thomas Cook υποχώρησε στο ιστορικό χαμηλό επίπεδο των 3,4 πενών μετά την ανακοίνωσή της. Αυτή την ώρα κάνει “βουτιά” 21,68%.

“Η ανακεφαλαιοποίηση αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική διάβρωση των συμφερόντων των υφιστάμενων μετόχων, με σημαντικό κίνδυνο μη ανάκτησης”, ανέφερε η Thomas Cook.

Οι πιστωτές ζητούν επιπλέον 200 εκατομμύρια στερλίνες σε εγγυημένα κεφάλαια για να στηρίξουν την εταιρεία τη χειμερινή περίοδο, όταν η δραστηριότητά της είναι συνήθως πιο υποτονική.

“Οι συζητήσεις για τους οριστικούς όρους της ανακεφαλαιοποίησης και αναδιοργάνωσης της εταιρείας συνεχίζονται μεταξύ της εταιρείας και μιας σειρά μετόχων”, ανέφερε η Thomas Cook. “Οι συζητήσεις αυτές περιλαμβάνουν ένα πρόσφατο αίτημα για χρηματοδότηση 200 εκατ. στερλίνων, πλέον της ένεσης νέων κεφαλαίων 900 εκατ. στερλίνων που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως”.

 

Σχετικά Νέα