Αγνόησαν τα μέτρα και πήγαν εκκλησία – Μια σύλληψη, πρόστιμα και φωνές από τα μπαλκόνια

Παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας και το κλείσιμο των εκκλησιών προς το κοινό για την αποφυγή μαζικής εξάπλωσης του κορονοϊού, φαίνεται πως υπάρχουν ακόμα κάποιοι που δεν σκοπεύουν να συμμορφωθούν.

Για το θέμα τοποθετήθηκε τόσο η Ιερά Σύνοδος, όσο και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ζητώντας από τους πιστούς να μείνουν σπίτι τους.

Στα Χανιά, όπως και στην Πάτρα, πιστοί μετέβησαν σε ναούς για να εκκλησιαστούν, με την αστυνομία να παρεμβαίνει.

Αγνόησαν τα μέτρα και πήγαν εκκλησία - Μια σύλληψη, πρόστιμα και φωνές από τα μπαλκόνια [εικόνες+βίντεο]

Τοπικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν φωτογραφίες από τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στα Παχιανά Χανίων, όπου αστυνομικοί κλήθηκαν να ελέγξουν την τήρηση της απαγόρευσης εκκλησιασμού για το κοινό. Τα όργανα της τάξης διαπίστωσαν ότι παρά τη λειτουργία που τελούνταν κεκλεισμένων των θυρών, κάποιοι “τρύπωσαν”.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν και εκτός του ναού πολίτες που ετοιμάζονταν να μπουν εντός του και τους απομάκρυναν, ενώ έλεγχαν παράλληλα και αν έφεραν μαζί τους τα απαραίτητα στοιχεία για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση.

Ένταση στην Πάτρα

Κινητοποίηση της Αστυνομίας προκλήθηκε το πρωί της Κυριακής και στην Πάτρα, καθώς κόσμος είχε συγκεντρωθεί στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί πιστοί της περιοχής, κυρίως ηλικιωμένοι, έσπευσαν στο Ιερό Ναό μετά από πρόσκληση του ιερέα για να κοινωνήσουν και να λάβουν αντίδωρο (πιθανότατα δεν πραγματοποιήθηκε λειτουργία).

αααα

Αποτέλεσμα της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων ήταν να προκληθεί ένταση, δεδομένου ότι πολλοί κάτοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια αντιλαμβανόμενοι τι είχε συμβεί και διαμαρτύρονταν για την παρουσία της Αστυνομίας, ενώ άλλοι ζητούσαν από τους αστυνομικούς να απομακρύνουν τον κόσμο από την εκκλησία για να μην υπάρξει κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού.

Τελικά η ένταση τερματίστηκε με τους αστυνομικούς να επιδίδουν σε πολλούς από τους παρευρισκόμενους πρόστιμα, καθώς δεν είχαν βεβαίωση εξόδου.

Ο Ιερός Ναός έκλεισε αμέσως και οι πιστοί έφυγαν.

Σύλληψη στην Αγία Βαρβάρα

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός ατόμου, το οποίο συνελήφθη κατηγορούμενο για συμμετοχή σε συγκέντρωση, με συνωστισμό, περίπου εκατό ατόμων, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία, στην Αγία Βαρβάρα, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, παραβιάζοντας έτσι τα μέτρα πρόληψης για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ταυτοποιήθηκαν άλλα πέντε άτομα, που συμμετείχαν στην ίδια συγκέντρωση.

Το άτομο, που συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και των υπολοίπων ατόμων.

Τα γεγονότα αυτά έχουν σκορπίσει ανησυχία στις Αρχές ενόψει Πάσχα, αφού πλησιάζουν μέρες θρησευτικής κατάνυξης και είναι ζωτικής σημασίας να μη γεμίσουν κόσμο οι εκκλησίες και εξαπλωθεί κι άλλο ο κορονοϊός.

Σχετικά Νέα