Άγγιξαν τους 95.000 οι εμβολιασμοί το τελευταίο 24ωρο – Αυξάνονται τα ραντεβού για 1η και 3η δόση

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η αύξηση του ημερήσιου αριθμού των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, καθώς μέσα σε ένα 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 94.598 εμβολιασμοί, αυξημένοι περίπου κατά 2.000 σε σχέση με χθες, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του emvolio.gov.gr. Μεγάλη προσέλευση παρατηρείται και στα ραντεβού για την αναμνηστική δόση.

Όπως προκύπτει από τα δεδομένα, πραγματοποιήθηκαν σήμερα 94.598 εμβολιασμοί, φτάνοντας συνολικά τους 14.501.310, με τα ραντεβού που ολοκληρώθηκαν για την πρώτη δόση να ανέρχονται σε 15.948. Ως αποτέλεσμα, την Πέμπτη η 1η δόση έχει γίνει σε 7.078.911 άτομα του πληθυσμού.

Επίσης 12.311 άτομα ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους με τη δεύτερη δόση, με το συνολικό αριθμό των πλήρως εμβολιασμένων να φτάνει τα 6.631.183.

Ακόμα, παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα ο αριθμός των ραντεβού για την πραγματοποίηση της αναμνηστικής δόσης, καθώς ολοκληρώθηκαν 68.066 εμβολιασμοί, με το συνολικό αριθμό να αγγίζει πια το 1.505.456

Νωρίτερα, γνωστοποιήθηκε ότι άνοιξαν 60.000 νέες θέσεις για ραντεβού για τη χορήγηση της 1ης ή της 3ης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού για την ερχόμενη Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, το απόγευμα της Πέμπτης, σε μία κίνηση περαιτέρω ενίσχυσης του εμβολιαστικού προγράμματος από τις υγειονομικές αρχές, καθώς παρατηρείται ισχυρή αύξηση της ζήτησης για ραντεβού από πολίτες προκειμένου να εμβολιαστούν.

Η αυξητική τάση όσον αφορά τους νέους εμβολιασμούς αναμένεται να συνεχιστεί και να ενταθεί το επόμενο διάστημα, ενόψει εξελίξεων με την τρίτη δόση, που όπως όλα δείχνουν θα συντομεύσει, ενδεχομένως στους τέσσερις μήνες.

Σε αυτό το πλαίσιο, η δυναμικότητα στους εμβολιασμούς, τον Δεκέμβριο, σχεδιάζεται να αυξηθεί, με την επέκταση του ωραρίου, καθώς και με την προσθήκη ημερών και εμβολιαστικών κέντρων.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Πέμπτης, άνοιξαν νέες θέσεις (slots) ώστε οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν νέο ραντεβού για τον εμβολιασμό με την 1η ή την 3η δόση.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει προαναγγείλει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεσμιστοκλέους, πάνω από 100.000 άτομα θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζονται καθημερινά τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα