

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Αφρική έφθασε τα 4.802.687 έως χθες βράδυ, ανακοίνωσαν τα Αφρικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (Africa CDC).
Τα ACDC, εξειδικευμένος υγειονομικός οργανισμός της 55μελούς Αφρικανικής Ένωσης, διευκρίνισαν ότι ο αριθμός των νεκρών λόγω της COVID-19 ανέρχεται σε 129.753 σε όλη την ήπειρο, ενώ 4.343.800 ασθενείς έχουν αναρρώσει από την ασθένεια.
Η Νότια Αφρική, το Μαρόκο, η Τυνησία, η Αιθιοπία και η Αίγυπτος είναι οι χώρες με τα περισσότερα κρούσματα στην ήπειρο, σύμφωνα με τα αφρικανικά CDC.
Η Νότια Αφρική έχει καταγράψει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στην Αφρική με 1.649.977 περιστατικά ενώ οι δύο βορειοαφρικανικές χώρες -Μαρόκο και Τυνησία- είχαν καταγράψει έως χθες 518.122 και 340.250 κρούσματα αντίστοιχα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε οριακά, πάντως υποχώρησε στο χαμηλότερο.
ΗΠΑ: Τα μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου θα υποχρεώνονται στο εξής να βλέπουν τις υποψήφιες ταινίες για να τις βραβεύουν με Όσκαρ
Η Ακαδημία Κινηματογράφου που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ ανακοίνωσε σήμερα ότι τροποποιεί τους κανόνες.
Το Χάρβαρντ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Τραμπ για τις περικοπές χρηματοδότησης
Σε μετωπική σύγκρουση με τον Λευκό Οίκο οδηγείται το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το οποίο κατέθεσε.
ΗΠΑ: Μεσίστιες οι σημαίες σε ένδειξη πένθους για τον πάπα Φραγκίσκο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια.