

Η Ρωσία και η Ουκρανία διεκδικούν υποστήριξη από την Αφρική, η οποία μαζί με τον υπόλοιπο αναπτυσσόμενο κόσμο έχει επηρεαστεί δυσανάλογα από τον πόλεμο και τις διακοπές στον εφοδιασμό τροφίμων.
Οι Αφρικανοί ηγέτες που συναντήθηκαν με τον B. Ζελένσκι στο Κίεβο την Παρασκευή αναμένεται να έχουν σήμερα συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη.
Ο Ζελένσκι επανέλαβε μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa, τον Αιγύπτιο πρωθυπουργό Mostafa Madbouly και άλλους ότι «δεν θα επιτύχει η διπλωματία με τη Ρωσία όσο βρίσκονται στο έδαφός μας». Ο Macky Sall, πρόεδρος της Σενεγάλης, απάντησε ότι «όταν πολεμάς, μάλλον πρέπει να έχεις χώρο για διάλογο». Περίπου τα μισά από τα 55 κράτη της Αφρικής έχουν υποστηρίξει ψηφίσματα του ΟΗΕ που καταδικάζουν τη ρωσική εισβολή. άλλοι προσπάθησαν να παραμείνουν αδέσμευτοι.
Το αφρικανικό σχέδιο αποκλιμάκωσης, λίγες λεπτομέρειες του οποίου έχουν αποκαλυφθεί, είναι το τελευταίο σε μια σειρά ξένων προσπαθειών για μεσολάβηση καθώς η Ουκρανία προωθεί την αντεπίθεση που ξεκίνησε αυτόν τον μήνα στα ανατολικά και νοτιοανατολικά της χώρας.
Η Ρωσία επιβεβαίωσε ότι ακολούθησε ένα σχέδιο που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο για μεταφορά τακτικών πυρηνικών κεφαλών στη γειτονική Λευκορωσία για αποθήκευση, μια κίνηση που αποδοκίμασαν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης στη Ρωσική σύμμαχο. «Αυτό είναι το πρώτο μέρος», είπε ο Πούτιν στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. «Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, μέχρι το τέλος του χρόνου, θα ολοκληρώσουμε αυτό το έργο». Η Μόσχα είπε ότι οι πύραυλοι θα παραμείνουν υπό τον έλεγχό της. Ο πρόεδρος της Ρωσίας είπε επίσης ότι δεν βλέπει καμία ανάγκη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα προς το παρόν.
Σχετικά Νέα
Πάπας Φραγκίσκος: Ο Πύργος του Άιφελ θα παραμείνει απόψε σκοτεινός
Σκοτεινός θα παραμείνει το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα (21.04.25) ο Πύργος του Άιφελ.
Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτήθηκε ο ιδρυτής και πρόεδρος Κλάους Σβαμπ
Ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Κλάους Σβαμπ παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου.
Η OpenAI επενδύει για πρώτη φορά στην κυβερνοασφάλεια
Ηδημιουργική Τεχνητή Νοημοσύνη έχει διευρύνει σημαντικά τη «φαρέτρα» των εργαλείων που διαθέτουν οι χάκερ,.
Ερευνα DW: Ενα νεφρό για μια χούφτα δολάρια
Ο είκοσι δύο ετών Άμον Κιπρούτο Μέλυ σκέφτηκε ότι πουλώντας το νεφρό του, θα.