Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Καμπούλ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που τραυμάτισε 22 άτομα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ, το Σάββατο, σύμφωνα με δημοσίευση της οργάνωσης στο Telegram.

Βόμβα εξερράγη σε πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ το Σάββατο με αποτέλεσμα τουλάχιστον 22 άνθρωποι να τραυματιστούν, δήλωσαν αξιωματούχοι του νοσοκομείου και αυτόπτες μάρτυρες.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε μια δυτική συνοικία της πόλης όπου συναντώνται τακτικά μέλη της μειονότητας σιιτικής μουσουλμανικής κοινότητας.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο, το οποίο βρίσκεται επίσης κοντά σε σταθμούς λεωφορείων. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών των Ταλιμπάν είπε ότι μια ομάδα έρευνας βρίσκεται στο σημείο της έκρηξης για να βοηθήσει τους τραυματίες και να εκτιμήσει τις απώλειες.

Την Παρασκευή, τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 τραυματίστηκαν σε έκρηξη στην Καμπούλ που πραγματοποίησε το Ισλαμικό Κράτος, μια σουνιτική μουσουλμανική οργάνωση.

Το Ισλαμικό Κράτος δεν ελέγχει κανένα έδαφος στο Αφγανιστάν, αλλά στοχεύει θρησκευτικές μειονότητες στη χώρα καθώς και περιπολίες των Ταλιμπάν.

Οι σουνιτικές μουσουλμάνες αρχές των Ταλιμπάν, οι οποίοι κατέλαβαν το Αφγανιστάν τον Αύγουστο του περασμένου έτους μετά από εξέγερση δύο δεκαετιών, δήλωσαν ότι θα παρέχουν περισσότερη προστασία στα σιιτικά τζαμιά και άλλες εγκαταστάσεις.

Ο Σαγιέντ Καζούμ Χοτζάτ, ένας σιίτης θρησκευτικός λόγιος στην Καμπούλ, είπε ότι η κυβέρνηση των Ταλιμπάν ενίσχυσε την ασφάλεια ενόψει της Ασούρα, αλλά πρέπει επίσης να πάρει περισσότερα μέτρα για τυχόν απειλές.

Δεν υπάρχουν ενημερωμένα στοιχεία απογραφής, αλλά οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το μέγεθος της σιιτικής κοινότητας του Αφγανιστάν κυμαίνεται μεταξύ 10-20% του πληθυσμού των 39 εκατομμυρίων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα