Αφγανιστάν: Συνεχίζουν τις φρικαλεότητες οι Ταλιμπάν – Αποκεφάλισαν στρατιώτη

Συνεχίζουν τις φρικαλεότητες οι Ταλιμπάν, αφού πήραν υπό τον έλεγχό τους το Αφγανιστάν. Μαχητές αποκεφάλισαν έναν Αφγανό στρατιώτη. Στη συνέχεια κρατώντας το κομμένο κεφάλι του θύματος από τα μαλλιά τραγουδούσαν χαρούμενα.

Στη συνέχεια ανέβασαν σε chat ανατριχιαστικό βίντεο από τη στιγμή της εκτέλεσης. Το βίντεο είναι στη διάθση του Washington Examiner. Λέγεται ότι διανεμήθηκε σε ιδιωτικό χώρο συζήτησης των Ταλιμπάν αλλά δεν είναι σαφές πότε μαγνητοσκοπήθηκε αυτή η εκτέλεση.

Ταλιμπάν

Στα 30 δευτερόλεπτα που διαρκεί το βίντεο μέλη των Ταλιμπάν τραγουδούν “Μουτζαχεντίν” και κραδαίνουν το κεφάλι του θύματος. Έξι άνδρες κρατάνε αυτόματα ενώ ένας άλλος κραδαίνει δύο ματωμένα μαχαίρια.

Φέρεται το θύμα να ήταν Αφγανός στρατιώτης λόγω του χρώματος της στολής του, που ήταν βαθύ πράσινο. Ο άνδρας που κρατά τα μαχαίρια, τα σηκώνει στον αέρα ενώ όλοι μαζί άδουν “Μουτζαχεντίν”, αραβικός όρος που αναφέρεται στους μουσουλμάνους που μάχονται για τη θρησκεία τους ή για τη μουσουλμανική κοινότητα.

Στη συνέχεια φωνάζουν εγκωμιαστικά συνθήματα για τον ανώτατο ηγέτη των Ταλιμπάν, Χαϊμπατουλάχ Αχουντζάντα.

Το υλικό αυτό έρχεται στη δημοσιότητα μέρες μετά που μαχητές των Ταλιμπάν εκτέλεσαν τον αδελφό του Αμρουλάχ Σάλεχ, του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο οποίος στη συνέχεια ενώθηκε με τους ηγέτες των δυνάμεων που αντιστάθηκαν στην εξουσία της ισλαμιστικής οργάνωσης, στην κοιλάδα Πανσίρ. Την πληροφορία αυτή μετέφερε ο ανιψιός του.

Η είδηση για την εκτέλεση του Ροχουλάχ Αζίζι Σάλεχ έρχεται λίγες ημέρες αφότου οι Ταλιμπάν έθεσαν από τον έλεγχό τους την Πανσίρ, την τελευταία επαρχία που αντιστεκόταν ακόμη.

«Εκτέλεσαν τον θείο μου», ανέφερε ο Εμπαντουλάχ Σάλεχ σε μήνυμα που απέστειλε στο πρακτορείο Reuters. «Τον σκότωσαν χθες και δεν μας αφήνουν να τον θάψουμε. Έλεγαν συνέχεια ότι το πτώμα του πρέπει να σαπίσει», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα