Στρατιωτικό πλήγμα η έκρηξη στην Καμπούλ-Νεκροί και τραυματίες

Μια έκρηξη ακούστηκε στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, σύμφωνα με μαρτυρίες δημοσιογράφων του Γαλλικού Πρακτορείου.

H έκρηξη έρχεται λίγες ημέρες μετά τις φονικές δύο εκρήξεις που σκότωσαν σχεδόν 200 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 13 Αμερικανών στρατιωτικών, έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές που επικαλείται το sputnik, η έκρηξη προκλήθηκε από ρουκέτα που κατέστρεψε ένα σπίτι στη κατοικημένη περιοχή.

Επίσης μία πηγή ασφαλείας στην αστυνομία της Καμπούλ είπε ότι ένας πύραυλος έπληξε το 15ο διαμέρισμα της πρωτεύουσας.

Όπως αναφέρει το αφγανικό πρακτορείο Asvaka, τουλάχιστον δύο άνθρωποι (εκ των οποίων ένα παιδί) έχουν χάσει τη ζωή τους και τρεις έχουν τραυματιστεί

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι  οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν σήμερα στρατιωτικό πλήγμα στην Καμπούλ, που είχε ως στόχο ύποπτα μέλη του ISIS-K, του αφγανικού παραρτήματος του Ισλαμικού Κράτους που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ την Πέμπτη (26.08.2021), που κόστισε τη ζωή σε 170 ανθρώπους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε νωρίτερα ότι μια νέα τρομοκρατική επίθεση θα μπορούσε να συμβεί στην Καμπούλ εντός 24-36 ωρών.

Το βίντεο εμφανίστηκε προ ολίγου στο διαδίκτυο δείχνει έναν μαύρο καπνό να υψώνεται πάνω από τα κτίρια, τα οποία βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα