

Η αποστολή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν (UNAMA) ανέφερε ότι πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σε μια επίθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε πολυσύχναστη υπαίθρια αγορά της επαρχίας Ναγκαχάρ στο ανατολικό Αφγανιστάν, παρότι αξιωματούχοι των Ταλιμπάν είπαν ότι μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι υπάρχουν μόνο 10 τραυματίες.
“Η UNAMA καταδικάζει την επίθεση σήμερα το πρωί σε μια κατάμεστη αγορά στην επαρχία Ναγκαχάρ, που προκάλεσε τον θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων–ανάμεσά τους και κάποια παιδιά”, ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter η UNAMA.
“Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις, που βάζουν στο στόχαστρο αμάχους σε ολόκληρο το Αφγανιστάν, πρέπει να σταματήσουν άμεσα”, προστίθεται.
Ο Κουριάσι Μπαντλούν, ο υπεύθυνος μέσων ενημέρωσης και πληροφοριών για τη Ναγκαχάρ της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε μια έκρηξη, αλλά είπε ότι δεν ήταν σαφής ο στόχος.
“Επιβεβαιώνουμε δέκα τραυματίες, δεν επιβεβαιώνουμε νεκρούς”, είπε.
Από τον Αύγουστο που ανέλαβαν την εξουσία, οι Ταλιμπάν λένε ότι έχουν αυξήσει την ασφάλεια στη χώρα και ότι έχουν απομακρύνει τις απειλές από ενόπλους παρότι διεθνείς αξιωματούχοι και αναλυτές υποστηρίζουν ότι παραμένει ό κίνδυνος από την ένοπλη δράση.
Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για κάποιες επιθέσεις τους τελευταίους μήνες.
Από την Παρασκευή πραγματοποιούνται καθημερινά στη χώρα φονικές εκρήξεις, ανάμεσά τους και μια με στόχο σιιτικό τέμενος στην πρωτεύουσα Καμπούλ, προκαλώντας ανησυχίες στη διεθνή κοινότητα για την πρόσφατη έξαρση βίας στη χώρα.
Σχετικά Νέα
Πουέρτο Ρίκο: Η κυβέρνηση απαιτεί απαντήσεις από τη Luma για το γενικό μπλακ άουτ
Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η ενεργειακή κρίση στο Πουέρτο Ρίκο, μετά το γενικευμένο μπλακ.
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.