

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν την προσπάθεια εκκένωσης από το αεροδρόμιο της Καμπούλ μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Αυγούστου, εφόσον χρειαστεί, όμως τις δύο τελευταίες ημέρες θα δοθεί προτεραιότητα στην απομάκρυνση των Αμερικανών στρατιωτών και του στρατιωτικού εξοπλισμού, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.
Ο υποστράτηγος Ουίλιαμ Τέιλορ, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, είπε ότι περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι βρίσκονται επί του παρόντος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ και περιμένουν για να φύγουν από το Αφγανιστάν.
Τις τελευταίες 24 ώρες, 90 στρατιωτικά αμερικανικά αεροσκάφη και άλλες πτήσεις απομάκρυναν περισσότερους από 19.000 ανθρώπους. Συνολικά μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν απεγκλωβιστεί περίπου 88.000 άνθρωποι και κάθε 39 λεπτά αναχωρεί ένα αεροπλάνο.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι είπε ότι σήμερα βρίσκονται στο αεροδρόμιο 5.400 Αμερικανοί στρατιώτες.
Σχετικά Νέα
Φινλανδία: Θέλει να αυξήσει στα 65 έτη το όριο ηλικίας των εφέδρων
Η κυβέρνηση της Φινλανδίας, χώρας μέλους του ΝΑΤΟ, θέλει να αυξήσει το όριο της.
Οδηγός ταξί κατηγορείται ότι έκλεψε χρήματα και τις αποσκευές του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι
Ένας οδηγός ταξί θα δικαστεί τον Νοέμβριο στη Γαλλία με την κατηγορία ότι έκλεψε.
Γαλλία: Κεραυνός έπληξε ζωολογικό κήπο-13 τραυματίες, οι τέσσερις παιδιά
Τέσσερα παιδιά και μία 29χρονη Γερμανίδα περιλαμβάνονται ανάμεσα στα δεκατρία άτομα που τραυματίστηκαν από.
Μ. Βρετανία: Ένοχοι τρεις “θαυμαστές του Χίτλερ”, που σχεδίαζαν εμπρησμούς σε τζαμιά και συναγωγές
Τρεις άνδρες, θαυμαστές του Αδόλφου Χίτλερ και της ναζιστικής ιδεολογίας, καταδικάστηκαν σήμερα από τη.