

Ο επικεφαλής των δυνάμεων της αντίστασης στους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εξακολουθήσουν να μάχονται.
«Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τη μάχη για τον Θεό, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη», έγραψε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook ο επικεφαλής του Μετώπου Εθνικής Αντίστασης του Αφγανιστάν, ο Αχμάντ Μασούντ.
Η ανάρτηση του Μασούντ φαίνεται να αποτελεί απάντηση στις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι η Πανσίρ, η μοναδική επαρχία του Αφγανιστάν που δεν ελέγχουν οι Ταλιμπάν, καταλήφθηκε από το ισλαμιστικό κίνημα και ότι οι ηγέτες της αντίστασης έφυγαν από τη χώρα.
Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του χθες Παρασκευή ο πρώην αντιπρόεδρος του Αφγανιστάν Αμρουλάχ Σάλεχ, ο οποίος δηλώνει ότι βρίσκεται στο σπίτι του στην επαρχία Πανσίρ, επεσήμανε ότι συνεχίζεται η αντίσταση ενάντια στου Ταλιμπάν.
Επί περίπου πέντε ημέρες μαίνονται στην κοιλάδα Πανσίρ σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των Ταλιμπάν και των μαχητών του Μετώπου Εθνικής Αντίστασης.
Οι σύντομες συνομιλίες για την εξεύρεση λύσης απέτυχαν, ενώ ο Μασούντ απέρριψε και τη θέση που του προσέφεραν οι Ταλιμπάν στην κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Φάχιμ Ντάστι εκπρόσωπο της οργάνωσης αντίστασης.
Η οργάνωση ζητεί τη δίκαιη συμμετοχή όλων των εθνοτικών ομάδων στην πολιτική ζωή του Αφγανιστάν, αλλά και την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών, της ελευθερίας του λόγου και των εκλογών.
Σχετικά Νέα
Πρόωρες βουλευτικές εκλογές σκέφτεται να κηρύξει ο Μακρόν
Ο Εμανουέλ Μακρόν διερευνά την πιθανότητα διάλυσης του κοινοβουλίου και διεξαγωγής πρόωρων εκλογών το.
Συναγερμός στη Ρωσία μετά από ισχυρή έκρηξη ανατολικά της Μόσχας
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή Βλαντίμιρ της Ρωσίας, ανατολικά της Μόσχας, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε, ανέφερε το.
Λαγκάρντ: Ελπίζω ο Τραμπ να μην απομακρύνει τον Πάουελ
Η Ευρώπη δεν έχει αδικήσει τις ΗΠΑ στο εμπόριο, δήλωσε την Τρίτη η πρόεδρος.
Ρωσία: Ο πρόεδρος Πούτιν ανακοίνωσε μια προσεχή σύνοδο κορυφής με τον Αραβικό Σύνδεσμο
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα (22/4) ότι πρόκειται σύντομα να διεξαχθεί.