

Εφιαλτικές σκηνές συνεχίζουν να εκτυλίσσονται στο Αφγανιστάν, μετά την κατάληψη της χώρας από τους Ταλιμπάν, οι οποίοι μπορεί να προσπάθησαν να πείσουν για μετριοπαθή στάση στην πρώτη τους συνέντευξη τύπου, αλλά ήδη έχουν προβεί σε φρικαλεότητες, εφαρμόζοντας φυσικά τον σκληρό νόμο της Σαρία.
Σε βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου, απελπισμένες μάνες πετούν τα μωρά τους πάνω από τα συρματοπλέγματα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ σε Βρετανούς και Αμερικανούς στρατιώτες, τη στιγμή που ξυλοφορτώνονται από μαχητές Ταλιμπάν.
Την Πέμπτη, αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν στην αφγανική πόλη Ασανταμπάντ όταν Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ εναντίον ανθρώπων που ανέμιζαν τη σημαία του Αφγανιστάν σε ένα συλλαλητήριο για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.
«Οι μητέρες ήταν σε απόγνωση. Τις έδερναν οι Ταλιμπάν. Φώναζαν ”σώστε το μωρό μου” και πετούσαν τα παιδιά τους προς το μέρος μας… Κάποια έπεσαν πάνω στα συρματοπλέγματα. Ήταν τρομερό αυτό που συνέβη. Στο τέλος της νύχτας δεν υπήρχε ούτε ένας ανάμεσά μας που να μην κλαίει», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα «Independent» αξιωματικός των Βρετανών αλεξιπτωτιστών που έχουν αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν.
Οι σκηνές της ωμής βίας εκτυλίχθηκαν σ’ έναν από τους δρόμους που οδηγούν στον στρατιωτικό τομέα του αεροδρομίου της Καμπούλ, όπου χιλιάδες άνθρωποι, υπό τον κίνδυνο των Ταλιμπάν, μεταφέρονται αεροπορικώς από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία κι άλλες ξένες κυβερνήσεις.
Βίαια ντοκουμέντα βλέπουν το φως της δημοσιότητας συνεχώς, με Ταλιμπάν να χτυπούν και να μαστιγώνουν κόσμο στη μέση του δρόμου.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Οι τρεις μήνες της 2ης θητείας Τραμπ στην προεδρία σε 10 στιγμές-κλειδιά
Μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο την 20ή Ιανουαρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ αναποδογύρισε.
Τουλάχιστον επτά νεκροί σε νέες ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα
Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν την Τρίτη σε νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε διάφορα σημεία.
Νότια Κορέα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε επωφελή συμφωνία
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Χαν Ντουκ-σου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι.
Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Ελ Σαλβαδόρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρόσαψε «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή» στον.