Αφαίρεση θρησκεύματος από τα απολυτήρια: Τι λέει το υπ. Παιδείας

«Αυτονοήτως το υπουργείο θα συμμορφώνει την πολιτική του με τις αποφάσεις των Ανεξάρτητων Αρχών και της Δικαιοσύνης».

Αυτό αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με την οποία έκρινε μη νόμιμη την αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στους τίτλους σπουδών των μαθητών και τη δήλωση ότι ο μαθητής δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος για την απαλλαγή του από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει πάντως ότι «αναμένονται και δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με συναφές ζήτημα αναγραφής του θρησκεύματος στα απολυτήρια». Αυτό αποτελεί την γραμμή της υπουργού Παιδείας, η οποία σε συνέντευξή της νωρίτερα σήμερα, απέφυγε να τοποθετηθεί για το ζήτημα λέγοντας ότι περιμένει να λάβει την επίσημη απόφαση στα χέρια της ώστε να αποφασίσει το υπουργείο πώς θα κινηθεί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων έλαβε σήμερα, 5 Σεπτεμβρίου 2019, την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αναφορικά με α) την αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας σε στοιχεία και έγγραφα σχετικά με τη σχολική δραστηριότητα και λειτουργία και β) τη δήλωση ότι ο μαθητής δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος και εξ’ αυτού επικαλείται λόγους θρησκευτικής συνείδησης για την απαλλαγή του από το μάθημα των Θρησκευτικών, την οποία απόφαση θα μελετήσει αναλυτικά.

Υπενθυμίζεται ότι αναμένονται και δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με συναφές ζήτημα αναγραφής του θρησκεύματος στα απολυτήρια.

Αυτονοήτως το Υπουργείο θα συμμορφώνει την πολιτική του με τις αποφάσεις των Ανεξάρτητων Αρχών και της Δικαιοσύνης».

Σχετικά Νέα