Αεροπλάνο της “Ethiopian Airlines” προσγειώθηκε σε λάθος αεροδρόμιο

Περίπου 21 χιλιόμετρα πιο μακριά από το σωστό σημείο προσγείωσης “κατέβασε” το αεροπλάνο ο πιλότος της πτήσης ET 3891 της “Ethiopian Airlines”, ο οποίος προφανώς μπερδεύτηκε, ανησυχώντας βέβαια τον πύργο ελέγχου που δεν μπορούσε να δει το αεροπλάνο να προσγειώνεται.

Το αεροπλάνο απογειώθηκε από την Αντίς Αμπέμπα με προορισμό τη Ντόλα της Ζάμπια και το αεροδρόμιο “Simon Mwansa Kapwepwe”, ωστόσο, από λάθος του πιλότου προσγειώθηκε στο υπό κατασκευή αεροδρόμιο “Copperbelt International”, το οποίο δεν έχει ακόμη ανοίξει.

Από τον πύργο ελέγχου ειδοποιούσαν το πιλοτήριο ότι “δεν μπορούμε να σας δούμε” και έτσι ο πιλότος το προσγείωσε χωρίς καμία βοήθεια, παρά μόνο με όσα έβλεπαν από το πιλοτήριο.

Από την “Ethiopian Airlines” πάντως, όπως αναφέρει το cnn, απέδωσαν το λάθος στο γεγονός ότι δεν εκδόθηκε NOTAM σχετικά με τα έργα στο άλλο αεροδρόμιο, το οποίο, όπως είπε η εταιρεία, “βρίσκεται πολύ κοντά και ίσως αυτό έπαιξε κάποιο ρόλο”. Παρ’ όλα αυτά, δεσμεύτηκε να επιληφθεί του θέματος και να προχωρήσει σε έρευνα, καθώς και στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.

Να σημειωθεί πάντως ότι, το αεροδρόμιο που βρίσκεται υπό κατασκευή, θα έπρεπε να έχει παραδοθεί από τον περασμένο Οκτώβριο, ωστόσο η πανδημία καθυστέρησε την ολοκλήρωση των έργων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα