Αέρας ανόδου στη Wall Street

Άνοδο καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη εν μέσω αισιοδοξίας γύρω από τις προσπάθειες εξέλιξης ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού και καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο για το νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,88% στις 27.064 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,1% υψηλότερα στις 10.955 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,52% στις 3.322 μονάδες.

Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία 1 δισ. δολαρίων με την αμερικανική κυβέρνηση για την παραγωγή 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου που εξελίσσει κατά του κορωνοϊού, εφόσον αποδειχθεί επιτυχημένο.

Η μετοχή της φαρμακευτικής σημειώνει άνοδο 1%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ δημιούργησε μόνο 167.000 θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η ADP.Η μέτρηση είναι πολύ χαμηλότερη από το 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας που προέβλεπαν αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Τον Ioύνιο είχαν δημιουργηθεί 4,314 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Εν τω μεταξύ, το εμπορικό έλλειμμα υποχώρησε στα 50,7 δισ. δολάρια τον Ιούνιο από 54,8 δισ. τον περασμένο μήνα.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο και στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο για ένα νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

«Πιστεύω ότι η αγορά αναμένει ότι θα υπάρξει συμφωνία» δήλωσε αναλυτής στο CNBC. «Μπορεί να υπάρξουν κάποιες εβδομάδες αναμονής κατά τις οποίες κάποιοι δεν θα πάρουν τα επιπλέον επιδόματά τους ή μπορεί να υπάρξει αβεβαιότητα γύρω από τις εξώσεις και η αβεβαιότητα αυτή μπορεί να οδηγήσει σε μεταβλητότητα» πρόσθεσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 3,7% στα 43,27 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύθηκε 1,4% στα 2.051 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,187 δολ./ευρώ.

Στα εμπορεύματα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει άνοδο δύο μονάδων βάσης στο 0,54%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Disney πραγματοποιεί άλμα 9%, καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σχετικά Νέα