Αδιαφάνεια καταλογίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ στη διοίκηση της ΕΡΤ

Για αδιαφάνεια καταγγέλλει η ΠΟΣΠΕΡΤ τη διοίκηση της ΕΡΤ κατηγορώντας την ότι «λειτουργεί εν κρυπτώ και παραβύστω, παρεΐστικα, ρουσφετολογικά και καθοδηγεί τις εξελίξεις με μέσο την καμαρίλα». Αφορμή…

Για αδιαφάνεια καταγγέλλει η ΠΟΣΠΕΡΤ τη διοίκηση της ΕΡΤ κατηγορώντας την ότι «λειτουργεί εν κρυπτώ και παραβύστω, παρεΐστικα, ρουσφετολογικά και καθοδηγεί τις εξελίξεις με μέσο την καμαρίλα». Αφορμή είναι η άρνηση της διοίκησης να ενημερώνει την ΠΟΣΠΕΡΤ για τις αποφάσεις που λαμβάνει το Διοικητικό Συμβούλιο, για τις εισηγήσεις στο Δ.Σ. και τις επιτροπές, αλλά και άλλα έγγραφα, όπως τον στρατηγικό σχεδιασμό και το επενδυτικό σχέδιο, τον προϋπολογισμό κ.λπ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ με επιστολή της από 6 Φεβρουαρίου επικαλείται εισαγγελική παραγγελία από το 2016 με την οποία υποχρεώνεται σχετικά η διοίκηση της ΕΡΤ και με την οποία είχαν συμμορφωθεί οι προηγούμενες διοικήσεις. Όχι όμως η διοίκηση Ζούλα – Γαμπρίτσου.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει τη διοίκηση της ΕΡΤ γιατί «με αυτή τη συμπεριφορά δείχνει κακοπιστία, αφού ουσιαστικά γράφει στα παλιά της παπούτσια όχι μόνο την ΠΟΣΠΕΡΤ και τους εργαζόμενους, αλλά τον ιδρυτικό νόμο της και τις εισαγγελικές παραγγελίες οι οποίες σαφώς την υποχρεώνουν να ‘ανοίξει τις κλειστές πόρτες’ και να επιτρέψει στην ομοσπονδία των εργαζομένων να έχει πρόσβαση σε όλα τα έγγραφα, τις εισηγήσεις, τα πρακτικά, τις αποφάσεις κ.λπ. πέραν αυτών που δημοσιεύονται στην ‘Διαύγεια’, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελούν γενικές περιγραφές, παραπέμπουν σε έγγραφα μη επισυναπτόμενα και χωρίς τα κρίσιμα στοιχεία που αφορούν τη διαφάνεια».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα