

Την κήρυξη εικοσιτετράωρης απεργιακής κινητοποίησης, μόλις το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή, προαναγγέλλει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.
Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση, στη συνεδρίασή της, στις 16 Ιανουαρίου, αποφάσισε να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ της 25ης Οκτωβρίου 2019 για κήρυξη εικοσιτετράωρης απεργιακής κινητοποίησης, μόλις το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή. Παράλληλα, αποφάσισε να προχωρήσει, στο επόμενο διάστημα, σε εκστρατεία ενημέρωσης των εργαζομένων σε ολόκληρη τη χώρα, μέσα από συσκέψεις ομοσπονδιών, νομαρχιακών τμημάτων και Γενικών Συνελεύσεων των πρωτοβάθμιων σωματείων. Σύμφωνα με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, στόχος είναι να οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας «για την αποτροπή ψήφισης του νέου αντιασφαλιστικού νόμου της κυβέρνησης».
«Οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται στα ποσοστά αναπλήρωσης, μετά τα 30 χρόνια υπηρεσίας, σε εκτέλεση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την επιστροφή ενός ελάχιστου ποσού, σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνουν ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες μειώσεις που είχαν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι με τον νόμο Κατρούγκαλου και τους προηγούμενους μνημονιακούς αντιασφαλιστικούς νόμους» υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.
Οι βασικές διεκδικήσεις της ΑΔΕΔΥ συνοψίζονται, ως εξής: «Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση και καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης».
Σχετικά Νέα
Πάτρα: Σύγκρουση Ι.Χ με τρένο στην Ανθείας – Η οδηγός του αυτοκινήτου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Τρένο του προαστιακού σιδηροδρόμου, που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Κάτω Αχαΐα προς την.
Χανιά: Φωτιά σε σταθμευμένα οχήματα έξω από αποθήκη
Στις φλόγες τυλίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (21/4), μία σειρά από αυτοκίνητα που ήταν.
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Απριλίου
Σήμερα Τρίτη, 22 Απριλίου, 3η Διακαινησίμου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των.
Θεσσαλονίκη: Τρία τροχαία ατυχήματα με τραυματισμούς μέσα σε λίγη ώρα
Τρία τροχαία ατυχήματα, με διαφορά λίγης ώρας το ένα από τα άλλα, συνέβησαν χθες,.