Αδ. Γεωργιάδης: Ζούμε τον μεγαλύτερο πληθωριστικό κύκλο από τον Β’ Παγκόσμιο

«Ζούμε στη στιγμή του μεγαλύτερου πληθωριστικού κύκλου παγκόσμια, από την εποχή του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, είπε ότι «τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για αισχροκέρδεια, μόνο τους τελευταίους έξι μήνες, είναι περισσότερα από το σύνολο των προστίμων που έχει επιβάλει το υπουργείο Εμπορίου, από το 1974».

Όπως είπε, ο καταναλωτής ενδιαφέρεται για το ότι πληρώνει για το ίδιο προϊόν υψηλότερες τιμές. Αναφερόμενος στις τιμές στα πρατήρια είπε ότι κάποια, ιδίως στα νησιά, έχουν εκτοξεύσει τις τιμές εδώ και αρκετές ημέρες, ενώ σημείωσε ότι προτίθεται να πάει ο ίδιος σε πρατήρια για να διαπιστώσει τι πραγματικά συμβαίνει. Ωστόσο, όπως είπε «αν αυξάνονται οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου και πέφτει το ευρώ, θα ανεβαίνει η τιμή του καυσίμου στα πρατήρια, γιατί ανεβαίνει η τιμή του διυλιστηρίου, διότι ανεβαίνει η τιμή της πρώτης ύλης».

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε και τον δημόσιο σχολιασμό της Έφης Αχτσιόγλου για την πορεία του πληθωρισμού και την ακρίβεια, λέγοντας πως πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο, προσθέτοντας πως «πραγματικός τρόπος να αποκλείσεις τον εισαγόμενο πληθωρισμό, όταν έχεις μια συνδεδεμένη ελεύθερη οικονομία με τις άλλες, που έχει τεράστιες εισαγωγές, δεν υπάρχει» και «δεν υπάρχει όπλο, για να εμποδίσεις την έλευση του εισαγόμενου πληθωρισμού σε ανοιχτή οικονομία». Σχολίασε δε δηκτικά: «Για όλα φταίει ο Μητσοτάκης. Για τον πλανήτη».

«Αυτό που ζούμε από τις 24 Φεβρουαρίου και μετά, την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι μάλλον το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Άγνωστης κατάληξης αυτή τη στιγμή. Εύχομαι την ταχύτερη ομαλοποίηση στην περιοχή. Δεν την βλέπω, για να είμαι ειλικρινής. Είναι ένα τεράστιο γεγονός που αλλάζει τους συσχετισμούς δυνάμεων στην Ευρώπη, στον πλανήτη, προκαλεί εκατομμύρια πρόσφυγες, δημιουργεί ανασφάλεια, αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες, δημιουργεί, για πρώτη φορά, ανησυχία ακόμη και για πυρηνικό πόλεμο. Αυτά είναι απίστευτα γεγονότα που ζούμε. Και σε αυτό το απίστευτα τεράστιο ιστορικό γεγονός, η άποψη της αντιπολίτευσης είναι ότι φταίει ο Μητσοτάκης», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα