Αδ. Γεωργιάδης: Πιθανόν σήμερα στη Βουλή η τροπολογία για το «ξεπάγωμα» των τριετιών

Με στόχο να ψηφισθεί την Παρασκευή η τροπολογία για την επαναφορά των τριετιών ενδέχεται να κατατεθεί και σήμερα στη Βουλή η σχετική ρύθμιση, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας ‘Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο υπουργός μίλησε για ισορροπημένη ρύθμιση, η οποία σταθμίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων και των εργοδοτών και επανέλαβε ότι δεν τίθεται ζήτημα αναδρομικότητας στην εφαρμογή των τριετιών.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι ο μέσος μισθός στην Ελλάδα είναι 1.090 ευρώ. «Έχει ανέβει ο μισθός στην Ελλάδα λόγω της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και της προσέλκυσης επενδύσεων που αυξάνουν την ζήτηση στην αγορά εργασίας» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ακολούθως τόνισε ότι το ξεπάγωμα έρχεται 2 χρόνια νωρίτερα με στόχο να δουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα αυξήσεις πιο γρήγορα στον βασικό μισθό και σε ό,τι συνδέεται με τον βασικό μισθό, ενώ διευκρίνισε ότι δεν μιλάμε για ατομικές συμβάσεις, αλλά για κλαδικές ενεργές συμβάσεις.

Για την απεργία που έχει εξαγγελθεί για την Πέμπτη είπε ότι «δεν πιστεύω ότι θα γίνει καμία συγκλονιστική απεργία».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι με αυτά που συμβαίνουν τελευταία, είναι φυσιολογικό να υπάρχει στενοχώρια στον κόσμο και αυτή η στενοχώρια θα αποτυπωθεί και δημοσκοπικά. Όμως αυτή είναι η μισή εικόνα, η άλλη μισή είναι η πολύ καλή πορεία της οικονομίας, τόνισε.

Για τον Στέφανο Κασσελάκη είπε ότι «εμείς οι καπιταλιστές, εννοώ και τον Κασσελάκη, έχουμε μια έννοια στον καπιταλισμό, την επιθετική εξαγορά. Δηλαδή κάποιοι καρχαρίες κάνουν μια επιθετική εξαγορά και οι παλιοί επενδυτές μένουν ενεοί. Μια τέτοια επιθετική εξαγορά έγινε και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο, και πως κάθε αντίπαλος μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνος. «Αν θα αποδειχθεί επικίνδυνος είναι άλλο θέμα» πρόσθεσε.

Τέλος είπε: «Παραδέχομαι ότι ο Πολάκης έκανε τεράστια επιτυχία στον ΣΥΡΙΖΑ, βγαίνει από πάνω. Θα το δούμε αν ο κ. Κασσελάκης συνδεθεί με τον πολακισμό».