

«Ως Ελλάδα δεν μπορούμε να εξαιρεθούμε των ανατιμήσεων που γίνονται στον πλανήτη. Δεν είναι θέμα κυβερνητικής απόφασης. Είναι πιθανό ενδεχόμενο να υπάρχουν πληθωριστικές πιέσεις σε όλη την ευρωζώνη».
Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εξέλιξη των διεθνών τιμών σε πρώτες ύλες και βασικά αγαθά.
Ο υπουργός πρόσθεσε: «Οι ανατιμήσεις είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο πολύ μεγάλο, διότι μετά την πανδημία έχουμε τεράστια αύξηση στα ναύλα. Για ένα container τα ναύλα έχουν ανέβει περίπου 500%. Και έχουμε και αύξηση σχεδόν σε όλες τις πρώτες ύλες σε όλο τον πλανήτη».
Σχετικά Νέα
Α. Τσίπρας: Τα δώρα που έκανε στον Ζόραν Ζάεφ κατά την επίσκεψή του στη Βόρεια Μακεδονία
Ένα δείπνο με καλό τοπικό κρασί, είχε το πρόγραμμα για τον Ζόραν Ζάεφ και τον Αλέξη Τσίπρα που.
Κ. Σκρέκας: Όποιος παρανομεί θα το πληρώσει ακριβά
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, τόνισε από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε σε.
ΚΚΕ: Μάταια προσπαθεί ο κύριος Μητσοτάκης να βγει από το κάδρο των ευθυνών
To Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας σχολίασε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού. «Μάταια προσπαθεί ο κύριος Μητσοτάκης.
Κ. Μητσοτάκης από Κόρινθο: Αξιος νέος περιφερειάρχης ο Δημήτρης Πτωχός
Είμαστε εδώ, για να στηρίξουμε τον Δημήτρη Πτωχό. Θέλω και πάλι να επαναλάβω ότι.