Αδ.Γεωργιάδης: Ο κ. Τσίπρας νομίζει πως ο ελληνικός λαός πάσχει από Αλτσχάιμερ

Τη θέση που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τις πρόωρες εκλογές, με τη φράση «Εγώ δεν θα γίνω Μητσοτάκης, Αν τολμά ας τις προκηρύξει» σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης. «Νομίζει ότι πάσχει ο ελληνικός λαός από ένα ομαδικό αλτσχάιμερ» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης και υπενθύμισε πως το 2012-2014 ο Αλέξης Τσίπρας ζητούσε εκλογές γιατί ήθελε να κερδίσει για να γίνει πρωθυπουργός, «αλλά τώρα χάνει σε όλες τις δημοσκοπήσεις», συμπλήρωσε.

Για το λόγο αυτό ουσιαστικά ο κ. Τσίπρας «φυσικά και δεν ζήτησε εκλογές», τόνισε μιλώντας στο MEGA, ενώ αναφορικά με τις προγραμματικές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη ΔΕΘ ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε: «Απολαμβάνω τον κ. Τσίπρα. Θα σας καταπλήξω. Συμφωνώ με τον κ. Πολάκη περί ισοπαλίας. Ο νικητής των εκλογών θα είναι ένας ο Κυριάκος Μητσοτάκης» και συνέχισε λέγοντας για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν μπορεί να αλλάξει».

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για το ζήτημα της ακρίβειας τονίζοντας πως «η αύξηση των τιμών είναι αναπόφευκτο να υπάρξει». «Πρώτον λόγω των αυξήσεων των πρώτων υλών της ενέργειας και των ναύλων, όπου νομίζω ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για το τι γίνεται παγκοσμίως, το βλέπετε, άλλα είναι και ως ένα βαθμό φυσιολογική από τη μεγάλη και εκρηκτική ανάπτυξη που έχει η χώρα. Εγώ ως υπεύθυνος υπουργός εμπορίου κοιτάζω να δω αν δημιουργούνται στρεβλώσεις στην αγορά στην Ελλάδα, ένα είδος καρτέλ» υπογράμμισε ο υπουργός.

Συμπλήρωσε πως «η επιτροπή ανταγωνισμού έχει κάνει το καθήκον της, την περασμένη Παρασκευή έκανε έφοδο σε όλες τις εταιρείες σούπερ μάρκες, άλλα και σε εταιρείες χονδρικής πώλησης για να διαπιστώσει αν υπάρχουν φαινόμενα εναρμόνισης των τιμών και καρτέλ και εμείς στη γενική γραμματεία καταναλωτή με δικό μου νόμο, ο οποίος έχει παραταθεί μέχρι τέλος του χρόνου έχουμε βάλει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους».

Σχολιάζοντας τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως η κυβέρνηση έχει κάνει ήδη αλλαγές, ενώ δεν θα διστάσει να κάνει και άλλες αν χρειαστεί.

«Σε κάποια προϊόντα έχουμε αλλάξει το συντελεστή και αν χρειαστεί θα το δούμε μαζί με τον πρωθυπουργό. Όσο η οικονομία μας πηγαίνει καλύτερα μπορούμε να πάρουμε και άλλα μέτρα» υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως παράλληλα, αυξήθηκε και το εισόδημα των νοικοκυριών.

«Το διαθέσιμο μας εισόδημα αυξήθηκε, γιατί αυξήθηκε και η κατανάλωση. Δεν μπορεί να αυξάνεται το εισόδημα και να μειώνεται η κατανάλωση, για να καταναλώνεις έχεις και ξοδεύεις. Έχεις και ξοδεύεις γιατί η οικονομία πάει πάρα πολύ καλά και δεύτερον γιατί η κυβέρνηση έχει μειώσει τους φόρους» πρόσθεσε, ενώ συμπλήρωσε πως «δεν έχουν εντοπιστεί μεγάλες περιπτώσεις αισχροκέρδειας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα