Αδ. Γεωργιάδης για Π. Πολάκη: Εκτέθηκε ανεπανόρθωτα με τα ασύστολα ψέματα

Συνεχίστηκε η κόντρα – που είχε ξεσπάσει νωρίτερα σε συζήτηση στη Βουλή – ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Παύλο Πολάκη, μέσω των social media, για τα απογευματινά χειρουργεία και τη χρηματοδότησή τους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μετά την πρώτο γύρο της αντιπαράθεσης, στην αίθουσα της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανάρτησε βίντεο στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook κατηγορώντας τον Υπουργό Υγείας ότι είπε ψέματα για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης 60.000 απογευματινών χειρουργείων, προκαλώντας, όπως είναι φυσικό, την έντονη αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Υπουργός Υγείας στην ανάρτησή του ανέφερε τα εξής:

«Για ακόμα μία φορά ο Παύλος Πολάκης εκτέθηκε ανεπανόρθωτα, ξεστομίζοντας ασύστολα ψέματα αναφορικά με την υλοποίηση της μεταρρύθμισης των απογευματινών χειρουργείων που εφαρμόζει το Υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για μια σημαντική μεταρρύθμιση με κοινωνικό πρόσημο, η οποία θα παρέχει σε 55 χιλιάδες συμπολίτες μας δωρεάν χειρουργικές επεμβάσεις.

 

Ήδη από τις 6 Μαρτίου έχω ενημερώσει επίσημα την Ευρωπαική Επιτροπή μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης για τον σχεδιασμό και την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την υλοποίηση των δωρεάν απογευματινών χειρουργείων.

Με μία σειρά ενεργειών, οι οποίες συζητήθηκαν διεξοδικά με το κλιμάκιο της Ευρωπαικής Επιτροπής στις 13 Μαρτίου, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα, το Υπουργείο Υγείας εκπόνησε μια ολοκληρωμένη πρόταση με φορείς υλοποίησης την ΕΚΑΠΥ και τον ΕΟΠΥΥ για το έργο «Οργανωτικές και λοιπές παρεμβάσεις για την επιτάχυνση της διενέργειας των εκκρεμών επεμβάσεων της Λίστας Χειρουργείων».

Η πρόταση αυτή ενεκρίθη ως προγραμματική συμφωνία από τα διοικητικά συμβούλια των δύο φορέων υλοποίησης, στις 29 Μαρτίου, και εν συνεχεία υπεγράφη από τους αρμόδιους Υπουργούς. Σήμερα που μιλάμε, η πρόταση για τη χρηματοδότηση του έργου είναι επισήμως υποβληθείσα στο ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Ταμείου Ανάκαμψης, στη Δράση 16756 – Οργανωτικές Μεταρρυθμίσεις στο Σύστημα Υγείας και με τίτλο έργου: Επιχορήγηση της ΕΚΑΠΥ και του ΕΟΠΥΥ για την υλοποίηση του έργου «Οργανωτικές και λοιπές παρεμβάσεις για την επιτάχυνση της διενέργειας των εκκρεμών επεμβάσεων της Λίστας Χειρουργείων».

 

Είναι θλιβερό που ένας πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας τοποθετείται δημόσια με τόσο μένος και εύχεται η Ευρωπαική Επιτροπή να μην εγκρίνει την πρόταση αυτή. Δηλαδή, εύχεται να μην εγκρίνει τη χρηματοδότηση 55 χιλιάδων δωρεάν χειρουργείων στους Έλληνες συμπολίτες μας, πιστός στη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, του Αρβανίτη και της στείρας αντιπολίτευσης που επιχείρησαν να στερήσουν ευρωπαικά κονδύλια για τη χώρα μας. Τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία θα υλοποιηθούν, όσο και αν ο Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν και εύχονται για το αντίθετο».

Νωρίτερα, στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε:

«Αυτά έγιναν πριν λίγο στην επιτροπή κοινωικων υποθέσεων .
Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ για τα απογευματινά χειρουργεία.
Όλα ψέμματα όσα λέει για έγκριση της δαπάνης απο το Ταμείο Ανάκαμψης ,πριν λίγες μέρες κατέθεσε το αίτημα που «ΔΕΝ είναι σίγουρο αν θα εγκριθεί» όπως είπε και μετά θα τα καλύψει λέει από το ΠΔΕ εθνικών πόρων του Υπ Υγείας (το οποίο έχει 70 εκατομμύρια συνολικά και θα πρέπει να δώσει τα 60 εκατομ για τα χειρουργεία    ,ποιον πηγές να δουλέψεις έρμε;;;;;)
Και σε αυτό το σημείο έφυγε τρέχοντας και ως αναψοκοκκινισμένο παντζάρι!!
Δείτε το βίντεο που εξιστορώντας τι έγινε και το βράδυ θα ανεβεί και το βίντεο από την επιτροπή!»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα