

Αυτή την εβδομάδα πιθανόν θα βγει χρονοδιάγραμμα και για τα κέντρα διασκέδασης, είπε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.
Εντός του μήνα εκτιμά ότι θα φτάσουμε στο 50% της ανοσίας και τότε θα μπορούν να ανοίξουν. Όπως ανέφερε ο υπουργός, τα κρούσματα αποκλιμακώνονται, αλλά με αργό ρυθμό.
Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε, επίσης, στις χρηματοδοτικές ενισχύσεις, που θα δοθούν στις πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις.
Είπε ότι στην εστίαση έχουν εκκαθαριστεί 7.360 αιτήσεις και 75,9 εκατ. έχουν δοθεί, ενώ εκκρεμούν 15.800 αιτήσεις ακόμα. “Πάει καλά το πρόγραμμα”, τόνισε.
Για την πλατφόρμα για τα γυμναστήρια και τους παιδότοπους ο υπουργός επεσήμανε ότι η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, καθώς οι δικαιούχοι θα χρειαστεί να παραθέσουν μόνο 3 δικαιολογητικά, την άδεια, το Ε3 και την υπεύθυνη δήλωση του ΕΣΠΑ. Η χρηματοδοτική ενίσχυση φτάνει έως 18.000 ευρώ.
Παράλληλα, μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα για τον τουρισμό.
Επίσης, σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, θα δοθεί χρηματοδοτική ενίσχυση στις σχολές χορού, οι οποίες ανοίγουν 15 Ιουνίου.
Τόνισε, δε, ότι αύριο, 1η Ιουνίου ξεκινάει η πλατφόρμα του νέου εξωδικαστικού συμβιβασμού. “Το νέο σύστημα δεν έχει εμπλοκή υπαλλήλων, είναι όλο ηλεκτρονικό”. Αυτόματα προχωράει σε κούρεμα, εφόσον οι δικαιούχοι πληρούν τις προϋποθέσεις, όπως εξήγησε.
Σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό, ανέφερε ότι το χρονοδιάγραμμα τηρείται και η μεταβίβαση θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες.
Τέλος, για την επίσκεψη Τσαβούσογλου, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών “είπε πράγματα που είναι ανιστόρητα και παραβιάζουν τη συνθήκη της Λωζάνης. Είναι υποχρεωμένος να σέβεται τη συνθήκη”.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Γ. Γεραπετρίτης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βούλγαρο ομόλογό του – Τι συζητήθηκε
Τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Βούλγαρο ομόλογο του.
Δ. Σταμενίτης: Ανακοίνωσε εναέρια αντιχαλαζική προστασία για τις δενδροκαλλιέργειες σε Κοζάνη και Φλώρινα
Την επέκταση των μέτρων εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας για τις περιοχές Αμυνταίου Φλώρινας και Κοζάνης.
Ν. Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» δημιουργούμε ένα ευρύτερο σχέδιο προβολής ισχύος ως πολιτική συνολικής άμυνας
«Υλοποιούμε τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, την “Ατζέντα 2030”, στις Ένοπλες Δυνάμεις. Δημιουργούμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις.
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως προεκλογικό εργαλείο το υπερπλεόνασμα
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δεν μπορούν να εξωραΐσουν την άδικη οικονομική πολιτική.