

Θα δοθούν φορολογικές ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων διαβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.
Όπως είπε ο υπουργός, οι ελαφρύνσεις αυτές δεν θα καλύπτουν το ύψος του ποσού που έχουν χάσει οι ιδιοκτήτες ακινήτων. “Σε αυτή τη κρίση όλοι θα χάσουμε από κάτι”.
Σχετικά με τις επιχειρήσεις ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι πληρώθηκε το 87% των επιταγών παρά την προστασία. Η οδηγία προς τις τράπεζες είναι να διευκολύνουν τους πελάτες τους που βρέθηκαν σε δυσκολία πληρωμής επιταγής.
Όσα καταστήματα που θα ανοίξουν τη Δευτέρα κουβαλάνε δύο μεγάλες ευθύνες, όπως είπε ο υπουργός. Η πρώτη είναι να μη διαδοθεί ο ιός και η δεύτερη να δείξουν καλή συμπεριφορά για να ανοίξουν και άλλα καταστήματα.
Στο ζήτημα της ρευστότητας στην αγορά, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι μοιράζονται στην αγορά πάνω από 1,5 δισ. Έως τις 15 Μαΐου ξεκινάει το μεγάλο πρόγραμμα των 7 δισ. για τις επιχειρήσεις, ενώ μέσα στο Μάιο θα δοθεί και το 1 δισ. της επιστρεπτέας προκαταβολής. Οι τράπεζες πρέπει να ακούσουν τη Λαγκάρντ, όπως είπε, και να βοηθούν τις επιχειρήσεις.
Όσον αφορά την προστασία α’ κατοικίας, ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε πως δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί α’ κατοικίας εν μέσω πανδημίας. “Προστατεύουμε την α’ κατοικία για 3 μήνες”. Το κράτος θα επιδοτήσει τις δόσεις των στεγαστικών δανείων και των κόκκινων και των πράσινων, τόνισε.
Τέλος, στο ζήτημα των μετακινήσεων και συγκεκριμένα για οικογένειες με ανήλικα τέκνα ο κ. Γεωργιάδης είπε πως τα ανήλικα παιδιά θα κυκλοφορούν με τους γονείς τους στο αυτοκίνητο.
“Τα μέτρα δεν είναι μέτρα επιβολής, είναι μέτρα προστασίας”, τόνισε.
Σχετικά Νέα
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.
Κεραμέως: Ο Πάπας Φραγκίσκος δίδαξε τη συγχώρεση και τη μετάνοια με το παράδειγμά του
«ΟΠάπας Φραγκίσκος ήταν μια παγκόσμια προσωπικότητα, που εργάστηκε για την ενότητα του Χριστιανισμού, προσπαθώντας.