Αχτσιόγλου: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται ένα πλέγμα ασφάλειας και αυτοπεποίθησης

«Η επίδοση – ρεκόρ στις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα υπογραμμίζει την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να επιστρέψουμε στο χτες, και ο ελληνικός λαός θα έχει την ευκαιρία να αποτρέψει την επιστροφή αυτή», σημειώνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

«Χτες, Τετάρτη, ανακοινώθηκαν τα επίσημα στοιχεία για την πορεία της απασχόλησης, σύμφωνα με τα οποία το πρώτο πεντάμηνο του 2019 δημιουργήθηκαν 265.059 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, επίδοση – ρεκόρ από τότε που έχουμε διαθέσιμα στοιχεία», υπογραμμιζει η εκπροσώπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου.

Η ίδια σημειώνει ότι «η εξέλιξη αυτή υπογραμμίζει την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας, μίας οικονομίας που επιτέλους ανασαίνει:

– με τα δημόσια οικονομικά οργανωμένα σε μακροπρόθεσμο επίπεδο,
– με τα δημόσια ταμεία εύρωστα με ισχυρά αποθεματικά,
– τη χώρα να δανείζεται με το φθηνότερο κόστος δανεισμού της τελευταίας δεκαπενταετίας».

Παράλληλα, η εκπροσώπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τονίζει ότι «αυτές οι ειδήσεις απουσιάζουν από τη δημόσια συζήτηση και τη θέση τους καταλαμβάνουν ψευδείς πληροφορίες που συνθέτουν μία εικόνα καταστροφής. Γιατί άραγε επιχειρείται να δημιουργηθεί μία ψευδής εικόνα κατάρρευσης για την ελληνική οικονομία από τη ΝΔ;»

«Ο λόγος είναι προφανής. Η ΝΔ προετοιμάζει το έδαφος για τις πολιτικές που θα εφαρμόσει, σε περίπτωση που επικρατήσει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ώστε όλα να μοιάζουν ως προδιαγεγραμμένα και αναπόφευκτα. «Η ΔΕΗ έχει φτάσει στα όρια της. Η μόνη λύση είναι η ιδιωτικοποίησή της. Τα δημόσια οικονομικά είναι στα όριά τους. Δεν μπορούμε να μειώσουμε τη φορολογία. Τα πρωτογενή πλεονάσματα δεν επιτυγχάνονται. Η μόνη λύση είναι η περικοπή των κρατικών δαπανών: Επιδομάτων; Συντάξεων;»».

Η Έ.Αχτσιόγλου: τονίζει δε ότι «είναι γνωστή αυτή η συνταγή. Στον αντίποδα, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται μία πορεία όπου η ανάπτυξη και η κοινωνική δικαιοσύνη συμβαδίζουν, μια πορεία όπου η μείωση της ανεργίας συνδέεται με τα εργασιακά δικαιώματα, μια πορεία όπου τα υγιή δημόσια οικονομικά και η κοινωνική πολιτική συγκροτούν ένα πλέγμα ασφάλειας και αυτοπεποίθησης».

Τέλος, η εκπροσώπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σημειώνει ότι «δεν έχουμε την πολυτέλεια να επιστρέψουμε στο χτες, και ο ελληνικός λαός θα έχει την ευκαιρία να αποτρέψει την επιστροφή αυτή με τη συμμετοχή του και την ψήφο του στις 7 Ιουλίου».

Σχετικά Νέα