

«Η επικοινωνιακή “φούσκα” της κοστολόγησης έσκασε με την άρνηση της ΝΔ να υπάρξει από κοινού προσφυγή σε ανεξάρτητο φορέα για να κοστολογηθούν τα προγράμματά μας. Το έλεγαν τόσο καιρό και όταν ο Αλέξης Τσίπρας τους είπε “πάμε” είπαν “όχι τώρα δεν πάμε”. Αυτή η επικοινωνιακή “φούσκα” τελείωσε. Η ΝΔ αρνήθηκε και την από κοινού προσφυγή, αρνήθηκε και το debate προκειμένου να υπάρξει συζήτηση επί των προγραμμάτων των δύο κομμάτων», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον “Real Fm 97,8”.
Σημείωσε, επίσης, ότι ο κ. Σκέρτσος λέει «ένα πάρα πολύ χοντρό ψέμα, ότι τάχα το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι ενταγμένο στο Μεσοπρόθεσμο και έχει κοστολογηθεί και εγκριθεί από την Κομισιόν. Είναι ψέμα, το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ δεν είναι ενταγμένο στο Μεσοπρόθεσμο και αυτό προκύπτει από το ίδιο το Μεσοπρόθεσμο, αλλά και από την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών η οποία το λέει ρητά».
Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «τα φορολογικά μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών και κυρίως των ελεύθερων επαγγελματιών. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και ενιαίο αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ για όλους. Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα».
Από την πλευρά των εσόδων, συνέχισε, «βασικό μέτρο είναι η φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας που σωρεύτηκαν από το καλοκαίρι του 2021 μέχρι και τα τέλη του 2022, τα οποία είναι 6 δισ. και αυτό θα φέρει στο δημόσιο ταμείο 5,5 δισ. προκειμένου να ανακατανεμηθούν σε πολιτικές οι οποίες θα ευνοήσουν τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».
Ανέφερε, ακόμα, ότι «η αύξηση εσόδων μόνο από τον ΦΠΑ πέρυσι ήταν πάνω από 4 δισ. και φέτος ήδη είναι πάνω από 1 δισ. Αυτό είναι μία καθαρή αφαίμαξη τους εισοδήματος των πολιτών. Έχει γίνει μία φοροεπιδρομή διά της έμμεσης φορολογίας από τη ΝΔ, η οποία δεν μείωσε τους συντελεστές των έμμεσων φόρων σε συνθήκες υψηλού πληθωρισμού», μάλιστα, «η εκρηκτική αύξηση των εσόδων από τους έμμεσους φόρους δεν έχει χρησιμοποιηθεί για να ενισχυθούν η Υγεία και η Παιδεία, αλλά για να διατηρηθεί ο φαύλος κύκλος της αισχροκέρδειας. Αυτός ο γόρδιος δεσμός πρέπει να κοπεί».
Σχετικά Νέα
Συνάντηση Μητσοτάκη-Μερτς στην Βαλένθια
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, στο περιθώριο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη.
Σ. Φάμελλος: Η κυβέρνηση αφήνει τον πολίτη και τον επιχειρηματία να είναι θύμα της αισχροκέρδειας
Συνάντηση με εκπροσώπους των συνεταιριστικών φορέων ΕΘ.Ε.Α.Σ. (Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών), Ε.Σ.Τ.Ε. (Ένωση Συνεταιριστικών.
ΣΥΡΙΖΑ: Καλούμε την κυβέρνηση να μην επαναλάβει τις μεθοδεύσεις συγκάλυψης που εφάρμοσε στην περίπτωση Τριαντόπουλου
«Καλούμε την κυβέρνηση να μην επαναλάβει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις συγκάλυψης που εφάρμοσε στην περίπτωση.
ΚΚΕ για την Πρωτομαγιά: Καμία θυσία για τους πολέμους, τους δασμούς και τις κρίσεις του κεφαλαίου
«Η Πρωτομαγιά είναι η ημέρα της εργατικής τάξης, των αγώνων της και των τεράστιων.