Αχτσιόγλου: Κοινωνική πολιτική και εκλογικά διλήμματα στην περιοδεία στη Μακεδονία

Συνεχίζει και ολοκληρώνει απόψε, με ομιλία σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στα Γιαννιτσά, την τριήμερη περιοδεία της σε Θεσσαλονίκη και Πέλλα, η υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Συσκέψεις εφ’ όλης της ύλης

Στο πλαίσιο της περιοδείας της σήμερα το μεσημέρι συμμετείχε σε σύσκεψη φορέων στην Έδεσσα, όπου, όπως σημείωσε σε ανάρτησή της στη σελίδα της στο Facebook, «σε μια πολύ πλούσια και παραγωγική συζήτηση σήμερα στην Έδεσσα, με πλήθος κόσμου από τους παραγωγικούς φορείς, εκπροσώπους εργαζομένων και συνταξιούχων και της κοινωνίας των πολιτών του νομού Πέλλας,συζητήσαμε αναλυτικά για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δώσαμε διευκρινίσεις για τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις, τις συντάξεις χηρείας, τον κατώτατο μισθό, τις τριετίες, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και το επερχόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας».

Την Πέμπτη, υπενθυμίζεται, στη Θεσσαλονίκη, η Ε. Αχτσιόγλου συμμετείχε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης όπου αποφασίστηκε και σχεδιάστηκε η επέκταση του προγράμματος Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας του Υπουργείου Εργασίας και στη Θεσσαλονίκη. Όπως έγινε γνωστό μετά τη σύσκεψη, σε περίπου δύο εβδομάδες ανοίγει η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα πρώτα 25 ακίνητα στη Θεσσαλονίκη προς φορείς του Δημοσίου, ιδιώτες, νομικά πρόσωπα κοινωφελούς και ανθρωπιστικού χαρακτήρα και φορείς Κ.ΑΛ.Ο. Επίσης, μετά από συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ανακοινώθηκε ότι οκτώ ακίνητα που βρίσκονται στην οδό Λαγκαδά θα μετατραπούν σε ΚΕΠ, ΚΔΑΠ, ΚΑΠΗ και βιβλιοθήκη μετά την παραχώρηση από τον ΟΑΕΔ προς τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Περιοδεία μαζί με την Ελευθερία Χατζηγεωργίου

Το βράδυ της Πέμπτης η κ. Αχτσιόγλου μίλησε στην παρουσίαση του βιβλίου, «Ανισότητες, νεοφιλελευθερισμός και ευρωπαϊκή ενοποίηση – Προοδευτικές απαντήσεις» και όπως τόνισε εκεί, «το ζήτημα των ανισοτήτων για την Ευρώπη δεν είναι ζήτημα φιλολογικό, δεν είναι καν ζήτημα προτεραιότητας μεταξύ άλλων, είναι υπαρξιακό. Αν δεν αντιμετωπιστεί με ένα τρόπο άμεσο, τώρα, θα έχει πρόβλημα επιβίωσης το ευρωπαϊκό εγχείρημα».
Η επίσκεψη της υπουργού Εργασίας στη Θεσσαλονίκη είχε ξεκινήσει την Τετάρτη, όπου μαζί με την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, επισκέφθηκαν την Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου «Ελπίδα», στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Το Υπουργείο Εργασίας παραχώρησε δωρεάν στον σύλλογο έξι κτίρια, για δέκα έτη, ορισμένα εκ των οποίων θα αποτελέσουν στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης.

Το βράδυ της Τετάρτης, τέλος, η υπουργός Εργασίας μίλησε σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης στη Θέρμη, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ο κίνδυνος από την άνοδο της ακροδεξιάς, ο κίνδυνος από την κυριαρχία των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που μας οδήγησαν στην κρίση, δεν μπορεί να είναι μία ρητορική διαπίστωση. Ενόψει των Ευρωεκλογών, πρέπει να σημάνει συναγερμός στις προοδευτικές δυνάμεις και στους πολίτες της Ευρώπης».

Σχετικά Νέα