

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ myProperty θα υποβάλλονται, από την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου οι δηλώσεις φόρου δωρεών και γονικών παροχών, εξαιρούνται δηλαδή από την ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας πολιτών στις ΔΟΥ.
Μέσω της ψηφιακής εφαρμογής, υποβάλλονται αρχικές δηλώσεις για δωρεές ακινήτων που βρίσκονται εντός αντικειμενικού συστήματος, καθώς και για οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο μεταβιβάζεται με συμβολαιογραφικό έγγραφο δωρεάς ή γονικής παροχής.
Μάλιστα, από τις 20 Δεκεμβρίου, οι δηλώσεις αυτές υποβάλλονται υποχρεωτικά ψηφιακά.
Σε ό,τι αφορά δηλώσεις που έχουν υποβληθεί στις αρμόδιες ΔΟΥ σε έντυπη μορφή, εξακολουθούν να ισχύουν και διεκπεραιώνονται κανονικά, εκτός αν οι συμβαλλόμενοι τις ανακαλέσουν.
Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της εφαρμογής, το myProperty θα τεθεί εκτός λειτουργίας από το Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου, στις 16:00, έως την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου, στις 21:00.
Σχετικά Νέα
ΕΛΣΤΑΤ: Στα 3 δισ. ευρώ το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο το Μάρτιο
Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου κατά τον μήνα Μάρτιο 2025 ανήλθε στα 3 δισ..
Alpha Bank: Πώς μπορεί να επηρεάσει την ελληνική οικονομία ο εμπορικός πόλεμος
Με αυξημένη αβεβαιότητα εξαιτίας των γεωπολιτικών εντάσεων, αλλά και της διαφαινόμενης ανόδου του εμπορικού.
Διαδικτυακές αγορές: Τι προτιμούν οι Έλληνες καταναλωτές
Τις πιο πρόσφατες τάσεις, συνήθειες και προσδοκίες των Ελλήνων καταναλωτών στις διαδικτυακές αγορές καταγράφει.
ΗΠΑ – Χρηματιστήριο: Κλείσιμο με άνοδο
Με κέρδη έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με φόντο την απόφαση της.