

Δώδεκα στα 13 επαγγελματικά τουριστικά σκάφη στην Βλυχάδα της Σαντορίνης, τα οποία πραγματοποιούν μίνι κρουαζιέρες κάνοντας τον γύρο του νησιού σε ξένους τουρίστες, βρέθηκαν να φοροδιαφεύγουν μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο της ΑΑΔΕ.
Ειδικότερα, δεν είχαν εκδώσει συνολικά 195 εισιτήρια για μία διαδρομή, συνολικής αξίας, 31.500 ευρώ.
Οι ελεγκτές επέβαλαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και προχώρησαν σε εκτεταμένους ελέγχους για να εξετάσουν τη φορολογική συμπεριφορά των επιχειρήσεων αυτών, ζητώντας τα βιβλία τους. Ταυτόχρονα, συνεχίζουν τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους και σε άλλα παρόμοια σκάφη.
Σημειώνεται ότι, τα σκάφη αυτά φιλοξενούν από 8 έως και 20 άτομα ανά διαδρομή, με τις τιμές των εισιτηρίων να κυμαίνονται από 100 ευρώ έως και 200 ευρώ ανά άτομο. Μόνο στο λιμάνι της Βλυχάδας δραστηριοποιούνται περισσότερα από 130 τέτοια σκάφη και σε όλη την Σαντορίνη πάνω από 250 σκάφη, με ημερήσια είσπραξη τουλάχιστον 350.000 ευρώ.
Σχετικά Νέα
Άρης Μουγκοπέτρος: «Kρατούσε αναμμένη κροτίδα στα χέρια του και την επιδείκνυε»
Ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Άρης Μουγκοπέτρος βρίσκεται στη σκηνή σε γλέντι σε χωριό της.
Σε 1,5 χρόνο ο Προαστιακός Δυτικής Αττικής – Ποιους σταθμούς θα περιλαμβάνει
Τέλη του 2026 με αρχές του 2027 θα δοθεί στην κυκλοφορία ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος.
Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Πώς μπορείτε να ανακτήσετε τις πινακίδες – Πού μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία
Σε λειτουργία είναι από τις 10 Απριλίου η ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myCar, για.
Καιρός: Εβδομάδα «Ψυχρών Λιμνών» και απογευματινής αστάθειας
Δελτίο καιρού: Βροχές και πτώση θερμοκρασίας εν όψει, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην πρόγνωση καιρού ο.