

Αυτόματα και αποκλειστικά βάσει τιμολογίων που αναρτώνται στο myDATA θα πραγματοποιείται η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου κινητήρων στους αγρότες, για το έτος 2025.
Με τη νέα εγκύκλιο (Ε.2079/2024) του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, παρέχονται αναλυτικές διευκρινήσεις για την επιστροφή ΕΦΚ που πραγματοποιείται:
– Βάσει των τιμολογίων πώλησης για τις αγορές πετρελαίου κινητήρων που θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες, με αποκλειστική χρήση στη γεωργία καθ’ όλη τη διάρκεια του 2025.
– Αυτόματα, βάσει των τιμολογίων πώλησης που θα έχουν εκδοθεί και διαβιβαστεί από τους κατόχους άδειας λειτουργίας πρατηρίων παροχής καυσίμων δημόσιας χρήσης, στις ψηφιακές πλατφόρμες myData και eSend της ΑΑΔΕ.
– Σταδιακά, εντός πέντε χρονικών περιόδων, χωρίς την τήρηση οποιασδήποτε διαδικασίας από τους αγρότες.
Σημειώνεται ότι:
– Οι αγρότες, για να τύχουν της επιστροφής του ΕΦΚ, πρέπει να ζητούν την έκδοση τιμολογίου από τα πρατήρια παροχής καυσίμων δημόσιας χρήσης.
– Οι κάτοχοι άδειας λειτουργίας πρατηρίων παροχής καυσίμων δημόσιας χρήσης, οφείλουν να τηρούν τις υποχρεώσεις τους ως προς την ηλεκτρονική διαβίβαση των δεδομένων εντός των τιθέμενων προθεσμιών, στις ψηφιακές πλατφόρμες myData και eSend της ΑΑΔΕ.
Σχετικά Νέα
Live από τη Λάρισα η ομιλία του Ν. Ανδρουλάκη στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ
Σε απευθείας σύνδεση του ertnews.gr με τη Λάρισα η ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα.
Έλεγχοι ΑΑΔΕ σε τελωνεία: Κατασχέσεις αδήλωτων ποσών, λαθραίων τσιγάρων και «μαϊμού» προϊόντων
Συνεχίζουν οι τελωνειακές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τους εντατικούς ελέγχους στα.
Ανοίγει τις πύλες του την Δευτέρα το 6ο Διεθνές Συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
Με καλεσμένους ομιλητές προσωπικότητες διεθνούς κύρους, και υψηλόβαθμα στελέχη του ελληνικού ακαδημαϊκού, πολιτικού και.
Ακτοπλόοι: Ζητούν μείωση ΦΠΑ στα εισιτήρια επιβατών και οχημάτων – Τι λένε για τις τιμές
Παρά την αύξηση στην τιμή των καυσίμων από 1η Μαΐου, η ελληνική ακτοπλοϊκή αγορά.