Α. Ξανθός: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα αξιοπρεπές πολιτικό αφήγημα σήμερα, κατάφερε να βγάλει την χώρα από την κρίση

Ο υπουργός υγείας  Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε: «Το μεγάλο στοίχημα για τις Ευρωεκλογές είναι τι είδους Ευρώπη θέλουμε. Θέλουμε μια Ευρώπη στην οποία κερδίζουν έδαφος η ακροδεξιά, ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ή θέλουμε μια Ευρώπη κοινωνική, αλληλέγγυα και δημοκρατική; Νομίζω ότι αυτό είναι το κρίσιμο δίλημα.

Αντιπαρατίθενται δύο διαφορετικά πολιτικά σχέδια σε αυτές τις Ευρωεκλογές, ένα προοδευτικό και ένα συντηρητικό.

Η προσπάθεια που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την ευρύτερη προοδευτική συμμαχία είναι να ενισχύσει στην Ευρώπη τις φωνές και τις πολιτικές δυνάμεις που διεκδικούν μια επανίδρυση της Ευρώπης με βάση τις άξιες της αλληλεγγύης, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών».

Ο κ. Ξανθός αναφέρθηκε και στο κλίμα τεχνητής πόλωσης που, όπως είπε, καλλιεργήθηκε από την αντιπολίτευση τις προηγούμενες ημέρες επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα λόγο να παρακολουθήσει αυτή την τακτική.

Όπως επεσήμανε, «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα αξιοπρεπές πολιτικό αφήγημα σήμερα, κατάφερε να βγάλει την χώρα από την κρίση, από τα μνημόνια, με την κοινωνία όρθια, κατάφερε να στηρίξει τους αδύναμους, να διασφαλίσει την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα υγείας, να δώσει δείγματα γραφής ενός άλλου ήθους στο δημόσιο βίο και στη διακυβέρνηση της χώρας.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό και με αυτό το αφήγημα ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ψήφο εμπιστοσύνης για την Ευρώπη άλλα και για την Ελλάδα που θέλουμε».

Σχετικά Νέα