Α.Βατόπουλος: Μπορεί να έχουμε απαγόρευση κυκλοφορίας όπως στη Γαλλία

Αν χειροτερέψει η κατάσταση μπορεί να πάμε σε απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ελλάδα τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για την εξέλιξη του κορονοϊού στην χώρα μας και αναφερόμενος στην επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες στο Παρίσι και σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας.

Εξήγησε πως τα χαρακτηριστικά της επιδημίας στην Ελλάδα καθώς είναι σε όλη την επικράτεια και έχουμε διασπορές κατά κύριο λόγο σε δομές, σε κλειστούς πληθυσμούς (γηροκομεία, εργοστάσια.

Υπογράμμισε πως κάθε τόσο βλέπουμε αναζωπυρώσεις σε διάφορες περιοχές που δεν τις περιμέναμε όπως Γιάννενα περιγράφοντας το ως κλεφτοπόλεμο ανάμεσα σε εμάς και τον ιό.

Παράλληλα, ανέφερε πως το πώς θα συμπεριφερθεί ο κορονοιος δεν το ξέρουμε, αλλά γίνεται παγκόσμια προσπάθεια να διαρκέσει λιγότερο με τα λιγότερα θύματα και όπως ο ίδιος σημείωσε συνήθως οι επιδημίες (όπως η γρίπη του 1918, 1958 και 1968) διαρκούν 2-3 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες στο Παρίσι και σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, μετά την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης από την κυβέρνηση. Η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ από το Σάββατο 17 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει αρχικά τέσσερις εβδομάδες με προοπτική μετά από έγκριση του κοινοβουλίου να παραταθεί έως την 1η Δεκεμβρίου.

Σχετικά Νέα