Α. Τσίπρας: Τελευταία πράξη για την μεγάλη ανατροπή στο Σύνταγμα

Αλέξης Τσίπρας και Μαξίμου είναι αισιόδοξοι πως στις κάλπες της Κυριακής θα γίνει η μεγάλη ανατροπή με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να κόβει το νήμα της ευρωκάλπης, διαψεύδοντας δημοσκοπικές εταιρείες που τους τελευταίους μήνες επέμεναν για διψήφιες διαφορές.

Στο Σύνταγμα για να στείλει μηνύματα ο Τσίπρας

Η επιλογή του Συντάγματος για την κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα έχει και τον συμβολισμό της για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς σύμφωνα με κομματικά στελέχη, η μεγαλύτερη πλατεία της Αθήνας έδωσε και το σύνθημα για το «όχι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα αντιπαραβάλει την συγκέντρωση του Συντάγματος για την οποία βρίσκεται επί ποδός ολόκληρος ο κομματικός μηχανισμός με την επιλογή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πραγματοποιήσει την κεντρική εκδήλωση στο Περιστέρι και σε έναν κλειστό και προστατευμένο χώρο.

Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους πολίτες το σκορ των εκλογών να είναι σαφές υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ «παίζοντας» με το φραστικό λάθος του κ. Μητσοτάκη, ώστε η Νέα Δημοκρατία να χάσει την μάχη και θα απευθυνθεί εκ νέου στους συγκεντρωμένους για να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στις κάλπες για το κόμμα του, ούτως ώστε να συνεχιστεί η πορεία επιστροφής της χώρας σε συνθήκες κανονικότητας, χωρίς πισωγυρίσματα που θα επαναφέρουν μέτρα σκληρότερα-όπως θα πει- και από το ΔΝΤ.

Στο μικροσκόπιο του Μεγάρου Μαξίμου εξακολουθούν να βρίσκονται τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων. Η διαφορά βαίνει μειούμενη ως προς τα ποσοστά, όμως το κυβερνητικό επιτελείο εστιάζει το ενδιαφέρον του στα ποιοτικά στοιχεία των ερευνών και στις αναλύσεις των δημοσκόπων που δείχνουν πως υπάρχει μεγάλο περιθώριο για βελτίωση της εκλογικής απόδοσης του ΣΥΡΙΖΑ με βάση την «τομογραφία» της αδιευκρίνιστης ψήφου και των αναποφάσιστων.

Ο Τσίπρας και η αποκάλυψη για τα 50 ευρώ αύξηση σε όλους τους συνταξιούχους

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε και χθες στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star πως από την επίδραση των θετικών μέτρων στην ελληνική οικονομία θα υπάρξει δυνατότητα ως το τέλος της χρονιάς να υπάρξουν και νέες ελαφρύνσεις. «Είναι πολύ πιθανόν να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ακόμη περισσότερα μέτρα στήριξης των αδυνάμων προς το τέλος του χρόνου» είπε χαρακτηριστικά.

Έκανε επίσης λόγο για πιθανότητα ανασχεδιασμού της εθνικής σύνταξης ώστε να δίνεται το περίσσευμα στους πιο αδύναμους μιλώντας για ενδεχόμενο να ανέβει 50 ευρώ από τα 384 ευρώ που αποδίδεται σήμερα. Αυτό αντιστοιχεί περίπου σε άυξηση 10%.

Σχετικά Νέα