Α. Τσίπρας στον ΣΚΑΙ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα είναι κόμμα εξουσίας, όχι διαμαρτυρίας

«Πήραμε το μήνυμα, ήταν ισχυρό το μήνυμα των εκλογών και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αλλάξουμε» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ

«Στόχος και όραμά μας είναι το 2027 η χώρα να είναι μια χώρα ευημερίας δικαιοσύνης, ισότητας και δημοκρατίας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ. Όπως σημείωσε, το πρόγραμμα που παρουσίασε χτες δεν έχει αλλάξει και περιλαμβάνει τους ίδιους «κοστολογημένους στόχους», ωστόσο, επέλεξε να το επαναπαρουσιάσει γιατί, όπως ανέφερε, την προηγούμενη προεκλογική περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να επικοινωνήσει τις “θέσεις και τις προτάσεις” του. “Κάναμε επανατοποθέτηση προϊόντος”, είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας παράλληλα ότι επρόκειτο για ένα “συνολικό έλλειμμα” καθώς δεν έγινε επαρκής “συζήτηση για τα προγράμματα, έγινε κυρίως για το χτες”.

Σημείωσε, επίσης, ότι μέρος αυτού του προβλήματος οφείλεται στην απλή αναλογική, η οποία “στοίχισε” εκλογικά και μάλιστα πήρε την ευθύνη γι’ αυτό, δηλώνοντας “mea culpa”.

«Λειτούργησε ουσιαστικά σε μια προοπτική κατακερματισμού των δυνάμεων που θα μπορούσαν να συνεργαστούν προκειμένου να διαμορφώσουν κυβέρνηση. Εμείς στηρίξαμε την επιλογή που κάναμε το 2016, τα κόμματα του προοδευτικού χώρου την απέρριψαν”, είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για ένα “όραμα που δεν περπάτησε».

Όσον αφορά τις προοπτικές της επόμενης κάλπης για τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως “ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα είναι κόμμα εξουσίας, όχι διαμαρτυρίας, ούτε κόμμα συμπληρωματικό των κομματικών αντιπάλων του, όπως το ΠΑΣΟΚ”. Πρόσθεσε, δε, ότι για ένα κόμμα εξουσίας πάντα στόχος είναι η “νίκη”, ωστόσο, παραδέχτηκε πως “είναι εξαιρετικά δύσκολη η αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων”. “Θα δώσουμε τη μάχη με το τελευταίο δευτερόλεπτο”, είπε και τόνισε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση είναι να μην αφεθεί “ανεξέλεγκτη” και “παντοδύναμη” μια κυβέρνηση της ΝΔ, κάτι που όπως σημείωσε, δεν είναι μόνο κρίσιμο για την κοινωνία, αλλά και για την δημοκρατία “.

Όσον αφορά τους θανάτους ανθρώπων τις τελευταίες ημέρες από την κατάρρευση του ΕΣΥ, ο Αλέξης Τσίπρας σημειώσε πως «εμείς κάναμε προσλήψεις στο ΕΚΑΒ παρότι είμαστε υπό καθεστώς σκληρής επιτροπείας. Σήμερα στην Αττική κυκλοφορούν 52 ασθενοφόρα γιατί δεν υπάρχουν πληρώματα, ενώ την περίοδο 2015 – 2019 κυκλοφορούσαν 84», σημείωσε και αναρωτήθηκε: Δεν μπορούσε η κυβέρνηση να κάνει προσλήψεις στο ΕΚΑΒ – προσέλαβε 1.000 αστυνομικούς για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, δεν έχουν τι να τους κάνουν και τους στέλνουν στα τμήματα.