Α. Τσίπρας σε Κ. Τασούλα: Η Βουλή να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα Ράμμου

Την ανάγκη η Βουλή να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα του επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου, για τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, σημειώνοντας πως σε κάθε περίπτωση η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Ν.Δ. θα αναλάβει την ιστορική ευθύνη τής απόφασης της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, με αφορμή την επιστολή του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, κ. Ράμμου, για τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, την οποία έστειλε στον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Μπούρα και κοινοποίησε και στον πρόεδρο της Βουλής.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη η Βουλή να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα του επικεφαλής τής Ανεξάρτητης Αρχής και τόνισε ότι «η ανταπόκριση στο αίτημα του κ. Ράμμου και η κλήση του προέδρου της ΑΔΑΕ στη Βουλή για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τα ευρήματα των ελέγχων της αποτελεί ζήτημα μείζονος θεσμικής σημασίας».

Τσίπρας σε Τασούλα: Η Βουλή να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα Ράμμου-1
Βουλή: Ένταση στην Επιτροπή Θεσμών για το αίτημα Ράμμου – Αποχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Παράλληλα, κατά τις ίδιες πηγές, «ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την άποψη πως η κλήση του κ. Ράμμου οφείλει να γίνει με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων. Προφανώς μπορεί να γίνει και με τις διαδικασίες που ο Κανονισμός προβλέπει για τα 2/5 της επιτροπής, δηλαδή της κοινοβουλευτικής μειοψηφίας, αλλά ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελούσε πλήγμα στο κύρος του Κοινοβουλίου και θα υποτιμούσε τη θεσμική διάσταση του ζητήματος, καθώς θα εμφάνιζε τα κόμματα να ερίζουν ακόμα και για όσα ορίζει το Σύνταγμα».

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον κ. Τασούλα να επανεξετάσει τη στάση του και του διεμήνυσε πως σε κάθε περίπτωση η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ θα αναλάβει την ιστορική ευθύνη της απόφασης της.

Τσίπρας σε Τασούλα: Η Βουλή να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα Ράμμου-2
Παρακολουθήσεις: Αίτημα Ράμμου για ενημέρωση της Βουλής
Σε σχετική ανάρτηση του στο Twitter ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι «ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ζητά να ενημερώσει τη Βουλή για τα ευρήματα των ερευνών του και η πλειοψηφία της Ν.Δ. το αρνείται», σημειώνοντας: «Μάταιος κόπος που επιβεβαιώνει την ενοχή τους. Γιατί ο κύβος πλέον ερρίφθη. Την αλήθεια δεν μπορούν πια να την κρατήσουν στο σκοτάδι».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα