Α.Τσίπρας: Η πολιτική της αδράνειας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα δεν είναι καλός σύμβουλος (βίντεο)

Στις 7 το απόγευμα ο Αλ. Τσίπρας θα μιλήσει στην ανοιχτή συνέλευση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο ξενοδοχείο Gallery Αrt Hotel – Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε νωρίτερα συνέντευξη στο TRT

Τα Τρίκαλα επισκέπτεται από το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο του δημοκρατικού καλέσματος για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Στη 1.00 το μεσημέρι ο Αλ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, στο Δημαρχείο της πόλης. Στις 7 το απόγευμα ο Αλ. Τσίπρας θα μιλήσει στην ανοιχτή συνέλευση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο ξενοδοχείο Gallery Αrt Hotel.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα» του τηλεοπτικού σταθμού TRT και τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο:

«Είχαμε δύσκολες στιγμές με την Τουρκία κατά την περίοδο της διακυβέρνησής μας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο προσφυγικό, τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν από την Τουρκία και στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που έφτασαν στην Ελλάδα μετά το τουρκικό πραξικόπημα.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του, ξεκαθάρισε ότι παρά τις δύσκολες στιγμές, «δεν έκλεισα τους ποτέ τους διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία».

«Παρά τη δύσκολη θέση μας εξαιτίας του προσφυγικού δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή να κάνω ούτε βήμα πίσω από τις πάγιες εθνικές μας θέσεις για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν πρέπει να συσχετίζει τα εθνικά θέματα με το προσφυγικό «κάνοντας βήματα πίσω για να καλοπιάσει τον Ερντογάν».

Επιπλέον ο Αλ.Τσίπρας δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει σε σχέση με την εξωτερική πολιτική ότι δεν είναι «πρόσφορο πεδίο μικροπολιτικών αντιπαραθέσεων», σχολιάζοντας ωστόσο ότι ο Κ.Μητσοτάκης εκμεταλλεύτηκε τα εν λόγω ζητήματα κάνοντάς τα «παντιέρα μικροκομματικής κριτικής».

Μάλιστα, αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «πολιτική απάθειας».

«Όταν βλέπουμε παραβατική συμπεριφορά από πλευράς της Τουρκίας δεν πρέπει να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στο νομό Τρικάλων ο Αλ. Τσίπρας από το πρωί επισκέφθηκε το Μουσείο Τσιτσάνη και τα δίδυμα οθωμανικά λουτρά της πόλης, και στην συνέχεια περπάτησε τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης συνοδευόμενος κι από στελέχη των τοπικών οργανώσεων του κόμματος , πρώην και νυν βουλευτές.

“Η αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει τη δική της αυτόνομη και αυτοδύναμη παρουσία και πρέπει να είναι πέρα και έξω από μικροκομματικά και μικροπολιτικά παιχνίδια” υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Τρικέων Δημήτρη Παπαστεργίου που πρόσφατα εξελέγη πρόεδρος της ΚΕΔΕ, με αφορμή την κατάργηση του προγράμματος Φιλόδημος από την νέα κυβέρνηση.

Οι κ.κ. Τσίπρας και Παπαστεργίου συζήτησαν για αρκετή ώρα στο γραφείο του τελευταίου, ενώ μετά το τέλος δεν έκαναν επίσημες δηλώσεις. Πιο μπροστά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε από τον κ. Παπαστεργίου για τη λειτουργία του smart trikala και τις ψηφιακές εφαρμογές οι οποίες κάνουν ευκολότερη τη ζωή των πολιτών σε ζητήματα που έχουν σχέση με την καθημερινότητα.

Σχετικά Νέα