Α. Τσίπρας: Δέσμευση για 13η σύνταξη, αναδρομικά και προσωπική διαφορά

Τις τρεις βασικές δεσμεύσεις για τις συντάξεις παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε σήμερα με συνταξιούχους σε καφενείο στο Αιγάλεω.

Μιλώντας μαζί τους, ανέδειξε τη διπλή εξαπάτηση των συνταξιούχων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που περιέκοψε την 13η σύνταξη, ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα τη διατηρήσει, αλλά ούτε έδωσε τα αναδρομικά από δώρα και επικουρικές συντάξεις με βάση την απόφαση του ΣτΕ.

Όπως είπε, αθροιστικά οι περικοπές αυτές αγγίζουν ήδη τα 6,5 δισ. και έως τον Μάιο θα φτάσουν 7,5 δισ.

Παρέθεσε δε, τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προς τους συνταξιούχους για:

  • επαναφορά της 13ης σύνταξης,
  • επιστροφή των αναδρομικών,
  • μέτρα για την αποκατάσταση της αδικίας με την προσωπική διαφορά.

Τα παραπάνω, όπως είπε, θα συνδυαστούν και με μέτρα αντιμετώπισης της αισχροκέρδειας που ροκανίζει το εισόδημα των συνταξιούχων.

Πώς σας εξαπάτησε η κυβέρνηση

Ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε αναλυτικά στο πώς εξαπάτησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη τους συνταξιούχους.
Μεταξύ άλλων, είπε:

Πρώτη εξαπάτηση: “Όταν βγήκαμε από τα μνημόνια, θεσμοθετήσαμε την 13η σύνταξη έως συντάξεις 500 ευρώ και ένα πολύ σημαντικό συμπλήρωμα από 70%, 50% έως και 30% για τις μεγαλύτερες συντάξεις για όλους τους υπόλοιπους.

Προεκλογικά μας είπαν ότι αυτή την 13η, που την λοιδόρησαν τότε, ότι θα τη κρατήσουν. Όσο την είδατε εσείς το 2020, το 2021, το 2022, άλλο τόσο την είδαμε κι εμείς.

Επί τρία συνεχόμενα χρόνια αθροιστικά οι συντάξεις αυτές δεν καταβλήθηκαν στους συνταξιούχους κάθε άνοιξη, κάθε Πάσχα, όπως είχαμε ορίσει εμείς – θα μπορούσε να αλλάξει αυτό και να γίνει Χριστούγεννα – αλλά δεν καταβλήθηκαν ποτέ. Σύνολο, πάνω από 4 δισ. τώρα χρωστάει η κυβέρνηση στους συνταξιούχους, διότι δεν τήρησε την υπόσχεση να καταβάλει την 13η σύνταξη. Και αν φτάσουμε μέχρι τέλος της θητείας, όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης, άλλη μία θα προστεθεί, τέσσερις συνεχόμενες συντάξεις, τέσσερα συνεχόμενα χρόνια, δεν θα έχουν καταβληθεί.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα