

Την άποψη ότι δεν πρόκειται για “επιλογή” αλλά για “αδυναμία” των πολιτών να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς του ρεύματος εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε σε οχτώ τηλεοπτικούς σταθμούς της περιφέρειας (Κρήτη TV, Ionian TV, Star Κεντρικής Ελλάδας, TRT, Ήπειρος TV1, Flash TV, ΔΙΟΝ TV, Center TV) και μεταδίδεται αυτήν την ώρα.
Ο Αλ. Τσίπρας παραχώρησε αυτήν τη συνέντευξη ενόψει της ψηφοφορίας της ερχόμενης Κυριακής για πρόεδρο και κεντρική επιτροπή του κόμματος από τη βάση δηλώνοντας μάλιστα ότι τα κανάλια της περιφέρειας αποτελούν “όαση πλουραλισμού” σε μια εποχή που οι “διεθνείς οργανισμοί” για την ελευθερία του Τύπου έχουν βαθμολογήσει “χαμηλά” τη χώρα.
“Δεν είναι μια επικοινωνιακού χαρακτήρα κίνηση” είπε, αναφερόμενος στην κατάθεση της τροπολογίας για τη μη πληρωμή της ρήτρας αναπροσαρμογής από τους πολίτες.
“Είναι μια ειλικρινής αγωνία αυτή που έχουμε. Τούτη την ώρα υπάρχουν εκατοντάδες, χιλιάδες νοικοκυριά που δεν αποφασίζουν να μην πληρώσουν για να μην επιβαρυνθούν, αλλά δεν έχουν να πληρώσουν”, είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε σε παραδείγματα πολιτών που ήδη τα έβγαζαν πέρα “ίσα-ίσα” και τώρα καλούνται να πληρώσουν τρεις και τέσσερις φορές πάνω εξαιτίας της “ρήτρας αναπροσαρμογής” που, όπως τόνισε, υπάρχει για “να μην σταματήσει η κερδοφορία της ΔΕΗ και των άλλων παραγωγών ενέργειας”.
“Δεν είναι τσαμπατζήδες όπως τους κατηγόρησε ο κ. Οικονόμου”, συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας και υποστήριξε ότι το να μην πληρώσουν “σήμερα δεν είναι επιλογή, είναι αδυναμία”.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε την ανάγκη ο πρωθυπουργός να “αντιστοιχηθεί” με αυτήν την πραγματικότητα, ενώ στηλίτευσε τα μέτρα που εξήγγειλε για την αναδρομική ενίσχυση των 600 ευρώ, σχολιάζοντας ότι όπως “αποκαλύφθηκε” επρόκειτο για “θαύμα” που όμως δεν κράτησε “ούτε μια μέρα”. “Δεν είναι θέμα επικοινωνίας είναι θέμα επιβίωσης” δήλωσε και παρέπεμψε σε οργανώσεις καταναλωτών και επιστημονικούς φορείς που έχουν “αναδείξει” ότι η “ρήτρα ληστείας” αυτή είναι “παράνομη”, γιατί “δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις διαφάνειας, ορθής ενημέρωσης καταναλωτών και αναλογικότητας”.
Έκλεισε με το μήνυμα ενόψει των εσωκομματικών εκλογών καλώντας “όσους ήταν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες να στείλουν ένα μήνυμα για την επόμενη ημέρα στη χώρα, ώστε να ανοίξουμε τον δρόμο για την πολιτική αλλαγή και να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στον τόπο”.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Κ. Βελόπουλος: «Η Κυβέρνηση ληστεύει τους πολίτες για να χρηματοδοτεί ολιγάρχες»
Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού μετά τη δημοσιοποίηση του υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος που κατέγραψε η.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κοροϊδία τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός
«Ο κύριος Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να.
Γ. Γεραπετρίτης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βούλγαρο ομόλογό του – Τι συζητήθηκε
Τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Βούλγαρο ομόλογο του.
Δ. Σταμενίτης: Ανακοίνωσε εναέρια αντιχαλαζική προστασία για τις δενδροκαλλιέργειες σε Κοζάνη και Φλώρινα
Την επέκταση των μέτρων εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας για τις περιοχές Αμυνταίου Φλώρινας και Κοζάνης.