Α. Σκέρτσος: Στα χέρια της κυβέρνησης το πόρισμα της ΡΑΕ για τους λογαριασμούς ρεύματος

Εντός της επόμενης εβδομάδας η κυβέρνηση θα επανέλθει με τα κεντρικά συμπεράσματά της για το θέμα των υπερεσόδων εταιρειών ενέργειας αναφορικά με τους λογαριασμούς ρεύματος, καθώς έχει στα χέρια της το πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Άρης Σκέρτσος.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τρεις πηγές θα συμβάλλουν στη στήριξη των καταναλωτών: Ο κρατικός προϋπολογισμός, τα έσοδα από το ταμείο ενεργειακής μετάβασης και τα έσοδα από το έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ενέργειας.

Ερωτηθείς για τις εκλογές, σχολίασε ότι αυτές θα κερδηθούν με την παραγωγή του έργου, συνεπώς είναι ένας χρόνος κυβερνητικού έργου και μεταρρυθμίσεων.

«Συντελείται μεγάλη αλλαγή σε πολλούς τομείς του Δημόσιου τομέα και θα αξιοποιηθεί κάθε μέρα μέχρι το τέλος της θητείας» τόνισε ο κ. Σκέρτσος φέρνοντας ως παραδείγματα τα νομοσχέδια για την απασχόληση και τη στήριξη των ανέργων, για την πρωτοβάθμια υγεία και τον προσωπικό γιατρό που είναι προς ψήφιση, για την αναβάθμιση στα δημόσια πανεπιστήμια αλλά και το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα