Α. Σκέρτσος: Μόνο έξι προτεινόμενα μέτρα του ΠΑΣΟΚ κοστίζουν 12 δισ. ευρώ ετησίως

Αμείλικτα ερωτήματα για το πού θα βρει τα λεφτά για να χρηματοδοτήσει έξι οικονομικά μέτρα που προτείνει, θέτει προς το ΠΑΣΟΚ σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άκης Σκέρτσος, ο οποίος και επισημαίνει ότι μόνο αυτά κοστίζουν περίπου 12 δισ. ευρώ ετησίως.

Του λείπουν τα χρήματα, συνεχίζει, «που θα πρέπει να βγάλει από τη φορολογία των “150 μεγάλων επιχειρήσεων” όταν όλα τα έσοδα που εισπράττουμε από τον φόρο όλων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα υπολογίζονται στα 5 δισ. ευρώ ετησίως» και υπογραμμίζει:

«Χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε μέτρα που δεν μπορούν να κοστολογηθούν διότι παραμένουν στη σφαίρα της ασάφειας, όπως οι 150.000 νέες κατοικίες ή η μείωση φόρων και εισφορών στην εργασία».

Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, «το μόνο που δείχνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τα τσιτάτα για τη φορολογία «μεγάλων επιχειρήσεων» είναι το πόσο απέχουν από την κοινωνική πραγματικότητα και την πραγματική οικονομία».

Η ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου

«Ρωτάμε ευθέως το ΠΑΣΟΚ και το προκαλούμε να μας πει:

1) Πως θα χρηματοδοτήσει την αύξηση μισθών δημοσίων υπαλλήλων κατά 10% που κοστίζει σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του κράτους 1,3 δισ. ευρώ;

2) Πως θα χρηματοδοτήσει την αύξηση δαπανών στο ΕΣΥ στο 7,5% του ΑΕΠ που κοστίζει 4,7 δισ. ευρώ;

3) Πως θα χρηματοδοτήσει την επαναφορά του ΕΚΑΣ που κοστίζει 600 εκ ευρώ και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς που κοστίζει 1,1 δισ. ευρώ;

4) Πως θα χρηματοδοτήσει το κούρεμα 30% στις ρυθμίσεις εφορίας που κοστίζει 1,2 δισ. ευρώ;

5) Πως θα χρηματοδοτήσει το μηνιαίο επίδομα παιδιού 200 ευρώ που κοστίζει 306 εκ ευρώ;

6) Πως θα χρηματοδοτήσει τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα που κοστίζουν 3,5 δισ. ευρώ;

Μόνον αυτά κοστίζουν περίπου 12 δις ευρώ ετησίως. Χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε μέτρα που δεν μπορούν να κοστολογηθούν διότι παραμένουν στη σφαίρα της ασάφειας, όπως οι 150.000 νέες κατοικίες ή η μείωση φόρων και εισφορών στην εργασία.

Για όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ μας λέει ότι θα φορολογήσει ξανά τις οικογένειες και τα παιδιά τους με τις γονικές παροχές, τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν κερδοφορία. Στην καλύτερη περίπτωση να μαζέψει 100 εκ ευρώ.

Του λείπουν όμως περίπου άλλα 11,9 δις ευρώ…που θα πρέπει να βγάλει από την φορολογία των «150 μεγάλων επιχειρήσεων» όταν όλα τα έσοδα που εισπράττουμε από τον φόρο όλων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα υπολογίζονται στα 5 δισ. ευρώ ετησίως.

Η χώρα μας χρειάζεται πολλές και καλές επενδύσεις, ελληνικές και ξένες, για να αποκτήσουμε περισσότερες δουλειές με καλύτερες αμοιβές για τη νέα γενιά. Το μόνο που δείχνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τα τσιτάτα για τη φορολογία «μεγάλων επιχειρήσεων» είναι το πόσο απέχουν από την κοινωνική πραγματικότητα και την πραγματική οικονομία».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα