Ά. Σκέρτσος: Δικαιολογημένη η οργή του κόσμου – Την ώρα που περιορίζεται, τα κόμματα δρουν ανεύθυνα

Σειρά ζητημάτων έθεσε ο Άκης Σκέρτσος, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Για τις χθεσινές πορείες, παρά την απαγόρευση, των κομμάτων, ο κ. Σκέρτσος σημείωσε ότι ως πολίτης παρακολουθεί την υποκρισία της αντιπολίτευσης που ενώ αρχικά φάνηκαν αντίθετοι στην πορεία για υγειονομικούς λόγους, τελικά της πραγματοποίησαν.

Η κυβέρνηση είχε θέσει 3 στόχους για τη διαχείριση των διαδηλώσεων, να υπάρξει μια δημοκρατική διαχείριση, χωρίς υγειονομικό κίνδυνο. Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη στάση της κυβέρνησης αλλά και της αστυνομίας, όπου όπως είπε, αντέδρασε μόνο όταν προκλήθηκε. “Ήταν μια μέρα χωρίς προβλήματα, το ταμείο ήταν ειρηνικό καταλαβαίνω όμως την οργή κόσμου που ενώ οι ίδιοι περιορίζονται τα κόμματα αντιδρούν ανεύθυνα”.

Όσον αφορά, τα υγειονομικά μέτρα, ο κ. Σκέρτσος είπε ότι ήδη έχουν αρχίσει να αποδίδουν τα αυστηρά μέτρα που πάρθηκαν. Κατά την εκτίμηση του, υπάρχει μια σταθεροποίηση κρουσμάτων που είναι πολύ σημαντική. Η αποσυμπίεση στο σύστημα Υγείας, θα φανεί σε περίπου 10 ημέρες, ενώ όπως είπε, το σύστημα δεν έχει καταρρεύσει και ευχαρίστησε μέσω της συχνότητας το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που δίνουν μάχη το τελευταίο διάστημα.

Απαντώντας στην κριτική για τις προσλήψεις στην Υγεία, ο κ. Σκέρτσος είπε ότι αυξήθηκε το προσωπικό περίπου στο 10-12%. Σύμφωνα με στοιχεία Σεπτεμβρίου από 104,000 εργαζόμενοι πλέον είναι περισσότεροι από 115.000. Για τις κλίνες, υπογράμμισε ότι ήταν στόχος να φτάσουν στον μέσο όρο της Ευρώπης, δίνοντας περίπου 300 κλίνες παραπάνω.

Από τέλη Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός ενώ, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, η κυβέρνηση έχει εκπονήσει ένα σχέδιο ώστε να “τρέξει” ο εμβολιασμός μόλις είναι διαθέσιμα. Ωστόσο σημείωσε, ότι μέχρι να υπάρξει πλήρης κάλυψη με το εμβόλιο, θα πρέπει να συνυπάρχουμε με τον ιο αποφεύγοντας τα έκτακτα και ακραία μέτρα, όπως είναι το lockdown. Τέλος, σημείωσε ότι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και ψύχραιμοι σε αυτή τη συγκυρία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα